Muzeul Maramureşului a organizat azi lansarea cărţii Diplome maramureşene din secolele XVI-XVIII

Muzeul Maramureşului a organizat azi lansarea cărţii Diplome maramureşene din secolele XVI-XVIII
 Muzeul Maramureşului din Sighetul Marmaţiei a organizat azi lansarea cărţii "Diplome maramureşene din secolele XVI-XVIII provenite din colecţia lui Ioan Mihalyi de Apsa", tipărită la Editură Academiei Române, în coordonarea Academicianului Ioan Aurel Pop, care a făcut şi prezentarea cărţii.
 Azi la ora 12:30, Muzeul Maramureşului din Sighetul Marmaţiei  a organizat lansarea cărţii "Diplome maramureşene din secolele XVI-XVIII provenite din colecţia lui Ioan Mihalyi de Apsa", tipărită la Editură Academiei Române, în coordonarea Academicianului Ioan Aurel Pop.Evenimentul s-a desfăşurat la Sală de Protocol a Palatului fostei Prefecturi a Maramureşului, azi Curtea Veche. Amfitrionul evenimentului, dr Mihai Dancus, directorul Muzeului din Sighetu Marmaţiei a marcat acest eveniment deosebit, drept un eveniment istoric.  
"€œCeea ce a stat la bază tipăririi acestei cărţi, al primului volum dar şi al celui de-al doilea,  sunt copii după originalul Diplomelor maramureşene, făcute de savantul Ioan Mihalyi de Apsa, prietenii domniei sale sau alte personalitati” a declarat Mihai Dancus, directorul muzeului. Evenimentul a fost marcat şi de prezenţa doamnei primar Eugenia Godja. 
"€œDiplome maramureşene din secolele XVI-XVIII provenite din colecţia lui Ioan Mihalyi de Apsa",  este tipărită la Editură Academiei Române, în coordonarea Academicianului Ioan Aurel Pop, prezent şi el la acest eveniment cultural.  
Locaţia lansării nu a fost aleasă întâmplător, clădirea fostului Palat al Prefecturii Maramureşului, fiind sediul în care Academicianul Ioan Mihalyi de Apsa a lucrat peste 40 de ani, fiind aproape de casă în care a locuit, azi Muzeul Memorial Ioan Mihalyi de Apsa, dar şi de bustul ridicat în memoria academicianului pe scuarul din faţă restaurantului Curtea Veche. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.