Controale în trafic

Controale în trafic
Poliţiştii rutieri din Baia Mare, Borsa şi Cavnic au efectuat ieri un număr mare de controale pe principalele drumuri din Maramureş. În urmă acţiunii 20 de şoferi au rămas fără permisul de conducere din cauza vitezei, a neacordării de prioritate şi a alcoolului. 
Lucrătorii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Baia Mare au executat o acţiune vizând acordarea priorităţii pietonilor prin municipiu. În doar câteva ore, aceştia au aplicat nu mai puţin de 23 sancţiuni, în valoare de peste 3.800 lei, fiind reţinute 17 permise de conducere.  16 permise au fost reţinute pentru neacordare de prioritate pietonilor şi unul pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului. 
De asemenea, doi conducători auto, în vârstă de 44 ani respective 56 ani, ambii din Baia Mare vor fi cercetaţi în dosare penale pentru că au condus un autovehicul în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul fiecărui şofer, etilotestul a indicat, valori peste limită legală admisă. 
Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier s-au aflat în acţiune şi pe DN 18 şi DN 19, împreună cu reprezentanţi RAR Maramureş. Au fost verificate 289 vehicule şi au aplicat în total 249 sancţiuni, din care nu mai puţin de 76 au vizat încălcări ale regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor a depăşit 65.000 lei, fiind reţinute trei permise de conducere şi retrase 29 certificate de înmatriculare. 
Rutierii au acţionat şi în oraşul Borsa alături de jandarmi în acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere dar şi  pentru combaterea comerţului ilicit. Oamenii legii au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, atât pe linie de circulaţie rutieră, cât şi pentru acte de comerţ ilegale. Au fost ridicate în vederea confiscării 899 kg produse alimentare de provenienţa străină în valoare de peste 45.000 lei, precum şi 20 pachete de ţigări provenind din Ucraina. 
La Cavnic, poliţişti şi jandarmi au executat o acţiune de control în traffic,  ocazie cu care au fost controlate 31 de autovehicule şi 14 persoane, fiind aplicate 16 sancţiuni în valoare de 901 lei şi un certificat de înmatriculare reţinut. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.