VIDEO | Multe incendii în perioada sărbătorilor pascale, în Maramureș

În intervalul 17- 19 aprilie,  pompierii maramureșeni au intervenit la 8 situații de urgență. Toate intervențiile au presuspus stingerea unor incendii, majoritatea de vegetație uscată.

Vineri, 17 aprilie, militarii din Vișeu de Sus au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie. Flăcările au distrus circa 3 metri pătrați de acoperiș din lemn.

”Sâmbătă, 18 aprilie, pompierii din cadrul Punctului de lucru Șomcuta Mare au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la podul unei case. Au ars circa 10 metri pătrați de acoperiș din lemn. Detașamentul Sighetu Marmației și Garda de Intervenție Borșa au lichidat fiecare câte un incendiu izbucnit la coșul de evacuare al fumului. În ambele cazuri a ars doar funinginea din coșul de fum.

În localitatea Groape, pompierii din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș au lichidat un incendiu în urma căruia au ars circa 2 hectare de vegetație uscată. Militarii vișeuani, alături de pompierii voluntari din Moisei, au lichidat un incendiu de circa 4 hectare de vegetație uscată. De asemenea, în urma incendiului a ars și un șopron cu fân”, spune Oana Gonczi, purtător de cuvân ISU Maramureș. .

”În ultima perioadă am avut foarte multe incendii de vegetație uscată,în ciuda faptului că noi am tot sfătuit cetățenii să nu aprindă resturile vegetale, decât în anumite condiții. Oamenii ar trebui să lmiteze ieșirile din casă, dar dacă tot o fac, focul din miriști trebuie supravegheat permanent, iar înainte de plecare, acesta trebuie stins, chiar și jarul”, spune Oana Gonzi

Tot în acest interval de timp, pompierii băimăreni au intervenit și în localitatea Cicârlău Vii, unde în urma unui incendiu au ars circa 10 metri pătrați de acoperiș din lemn și 200 kg de fân. La Botiza, pompierii din Bogdan Vodă au fost solicitați să lichideze un incendiu de vegetație uscată în urma căruia au ars circa 4 hectare de resturi vegetale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.