MITA LA BAC? PROCURORII AU DESCINS LA GRUPUL ŞCOLAR DE INDUSTRIE MICĂ ŞI SERVICII SIGHET

MITA LA BAC? PROCURORII AU DESCINS LA GRUPUL ŞCOLAR DE INDUSTRIE MICĂ ŞI SERVICII SIGHET

Procurorii au descins la Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii din Sighetul Marmatiei pentru a cerceta informatiile primite despre o posibilă mită dată la bac. Mai multi profesori si elevi, printre care si directorul Anuta Bologa au fost audiati saptamana aceasta la sediul Procuraturii Maramures.
Procurorii incearca sa afle daca se adevereste faptul ca s-ar fi strans bani de la candidatii din sesiunea de vara a examenului de bacalaureat. Sumele vehiculate sunt intre 150 de lei si 300 de euro pe elev cu un total de aproximativ 23.000 lei. Contactat telefonic de TV SIGHET, purtatorul de cuvant al Parchetului, Ioan Petran, a confirmat ca procurorii au audiat directorul Grupului Scolar de Industrie Mica si Servicii, Anuta Bologa alaturi de 10-12 elevi si profesori. Totodata, procurorii au ridicat din institutie un calculator folosit in cadrul sesiunii de bacalaureat din vara si mai multe dosare.
Procurorii incearca sa puna cap la cap informatiile primite care spun că s-ar fi colectat un aşa zis "fond de protocol" cu declaratiile celor audiati. Elevii ar fi oferit bani cadrelor didactie din comisia de Bacalaureat.
Peste 300 elevi din cadrul Grupului Scolar de Industrie Mica si Servicii Sighet au sustinut bacalaureatul dintre acestia doar 38 au luat bacalaureatul iar dupa contestaţii numărul s-a ridicat la 43 conform informatiilor de pe siteul Ministerului Educatiei.

Profesorii susţin că toate sălile de clasă unde s-a dat bacalaureatul dar si holurile din Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii au fost supravegheata video şi trebuie doar verificate înregistrările pentru a se verifica dacă s-a copiat sau nu. Până la această ora înregistrările video ale camerelor de supraveghere nu au fost găsite.

Nici ministrul Educatiei, Daniel Funeriu si nici Inspectorul General pe Maramures, Mariana Pop nu au cunostinta de actiunea procurorilor sustinand ca la ei nu a ajuns nicio reclamatie. Video declaratie Daniel Funeriu si Mariana Pop.

Stire in curs de actualizare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.