VIDEO | Minaur Baia Mare a ratat șansa istorică de a câștiga un trofeu European

Minaur Baia Mare a ratat șansa istorică de a câștiga un trofeu European. Echipa antrenată de Costică Buceschi a fost gazda Final Four-ului European League, dar a pierdut semifinala cu Nantes Atlantique.

Scorul a fost  36 – 34 în favoarea franțuzoaicelor care au condus din start pe tabelă, distanțându-se la 6 goluri la pauză. A urmat o răbufnire a băimărencelor cu 10 minute înainte de final, când scorul a devenit 27 la 27 după o revenire de senzație, insă handbalistele de la Nantes au rezistat și s-au impus cu 36 la 34. În cealaltă semifinală echipa Siofok din Ungaria s-a impus cu 36-34 în fața echipei Herning-Ikast din Danemarca. Astfel echipa din Baia Mare jucând finala mică pentru locurile 3-4 cu echipa Daneză. Elevele antrenate de Costica Buceschi au obţinut, duminică, medalia de bronz în European League, după ce a învins formaţia Ikast Herning, scor 33-31 (16-19). Prima ediție a acestei competitii a fost câștigată de echipa din Franța, Nantes Atlantique care a trecut cu scorul de 36 – 31 de echipa maghiara Siofok.

Felicitări pentru echipa adversă, am jucat foarte bine, sunt foarte mândru de echipa mea. Am jucat mai bine în a două repriză, dar bine înțeles că este important să joci bine de la începutul meciului care este 60 de minute. Sunt foarte fericit și sper că în sezonul următor, vom juca din nou în Final Four”, a menționat Costică Buceschi, antrenor principal CS Minaur.

În primul rând îmi pare rău că nu am putut experimenta senzația de sala plină , știu că aici sunt foarte mulți oameni care vin să susțînă echipa. Suntem foarte mândre de noi că am reușit să câștigăm bronzul. În meciul semifinal am fost foarte dezamăgite, așa că în acest meci am fost mult mai focusate și hotărâte să dăm tot ceea ce este mai bun. În meciul cu Nantes am jucat foarte prost, un pas în față doi înapoi, dar azi în afară faptului că avem un goalkeeper bun care ne-a salvat, am jucat mai calm, în general in atac eram mai calme și așa șansele noastre de câștig erau mai bune”, spune Blohm Linn – pivot CS Minaur Baia Mare

”Este foarte greu pentru echipa noastră să joace fără spectatori, dar astea sunt regulile jocului, am câștigat și suntem mândri. Această medalie o dedic fanilor nostrii”, menționează Costică Buceschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.