Ce mai citesc tinerii? – Lecturile adolescenței

Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare a dezvoltat proiectul ”Lecturile adolescenței – momente importante în formarea culturii și personalității”.  Acesta a fost realizat cu scopul de a furniza servicii, care să țină cont de modul de informare și de comunicare în rândul tinerilor, dar și de asigurare a unei colecții de carte care să reflecte interesele acestora de formare și de petrecere a timpului liber.

Obiectivul principal al acestui proiect este încurajarea lecturii, promovarea cititului, creșterea competențelor de comunicare, dar și promovarea fondului de carte destinat tinerilor.

Sub cupola acestui proiect sunt organizate diferite activități, dintre care cea mai reprezentativă este Cercul de lectură ”Ce mai citesc tinerii”, în cadrul căruia tinerii se reunesc  pentru a-și împărtăși opinii și recomandări legate de cărțile ce i-au impresionat. Chiar dacă în prezent cercul de lectură se desfășoară în mediul online, dialogul despre cărți, plăcerea de a citi și de a împărtăși cu ceilalți această pasiune într-un mod relaxant şi prietenos, sunt ingredientele principale ale acestei activități.

Dorințele și abilitățile tinerilor diferă foarte mult, prin urmare încercăm să oferim o paletă cât mai variată de servicii și activități destinate acestora, alternative pentru petrecerea timpului liber. Prin vitrinele și expozițiile de carte realizate, recomandăm și o gamă variată de publicații care includ lucrări de diferite genuri care vin în întâmpinarea nevoilor educaționale ale acestora.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.