Medicii de familie din Maramures refuza sa semneze contractul cadru

Medicii de familie din Maramures refuza sa semneze contractul cadru

Incepand de astazi, medicii de familie nu mai au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Potrivit presedintelui medicilor de familie din Maramures, cadrele medicale vor lucra in privat pana la sfarsitul saptamanii, fara a-i taxa pe pacienti. Daca lucrurile nu vor intra in normal incepand cu saptamana viitoare, pacientii vor fi nevoiti sa-si achite consultatia.

Mai mult, medicii sunt nemultumiti de scaderea continua a venitului cabinetului medicului de familie desi fila de buget de anul acesta este foarte apropiata fata de cea de anul trecut. "Este o scadere doar de trei procente. Veniturile noastre incepand cu noul contract pe 2011 vor sceadea cu 20-30 de procente. Noi vrem sa avem o relatie cat mai buna cu pacientul pentru ca el are nevoie de serviciile noastre medicale. Din pacate insa, exista in continuare o serie de prevederi atat in relatia cu pacientul dar mai ales in relatia medici si Casa de Asigurari care ne nemultumesc si nu putem accepta in continuare sa fim devalorizati ", a spus dr. Gheorge Lascu, presedintele Colegiului Medicilor de Familie Maramures. Acesta a mai adaugat ca la ora actuala se lucreaza la un nou act aditional pentru luna iunie, dar cu valori de contract stabilite dupa noul contract cadru si dupa normele care nu au aparut inca in Monitorul Oficial.

"Suntem suparati pentru facptul ca CNAS nu doreste un contract cu medicii de familie la aceasta ora. Drept dovada nu exista nici macar norme aprobate la contractul cadru pe 2011 si toate incercarile noastre de a negocia au fost esuate. Ba chiar ne-am trezit dupa cateva grele intrevederi sa fim pusi la zid, sa ni se ofere o valoare a fondului per capita la aproape jumatate din cat a fost anul trecut. In aceste conditii, cabinetele medicilor de familie vor da faliment", a mai precizat Veronica Mandel, vicepresedinte Colegiul Medicilor de Familie Maramures.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.