Măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei

Având în vedere că e sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, cu preponderenţă la sfârşit de săptămână şi în perioada minivacanţelor, sens în care Poliţia de Frontieră a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent.

Conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, în medie, peste 3.700 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În acelaşi timp continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum.

Peste 6 milioane de persoane au tranzitat frontiera română în luna iunie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.