Măsuri M.A.I. în perioada Sărbătorilor Pascale

Măsuri M.A.I. în perioada Sărbătorilor Pascale

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a analizat, ieri, 19 aprilie a.c., în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, măsurile  întreprinse de autorităţile locale în perioada Sărbătorilor Pascale.
Potrivit planurilor de măsuri, autorităţile abilitate cu supravegherea condiţiilor de comercializare a produselor alimentare şi de respectare a calităţii acestora sunt prezente în pieţe şi centre comerciale, pentru a controla modul de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălelor, precum şi a altor produse alimentare de origine animală sau non-animală, pentru eliminarea factorilor care pot determina alterarea stării de sănătate a populaţiei.
De asemenea, centrele temporare de tăiere a mieilor organizate de administraţiile pieţelor sunt supravegheate permanent de medici veterinari oficiali, pe toată durata funcţionării acestora.
În context, ministrul Traian Igaş a solicitat prefecţilor, ca, în calitate de conducători ai serviciilor publice deconcentrate, să intensifice conlucrarea cu specialiştii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, să continue acţiunile şi în zilele următoare, pentru a se descuraja orice încercare de comercializare a produselor ce pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor.
„Prefecţii şi primarii să ia măsuri, apelând şi colaborând cu structurile specializate ale Poliţiei şi Jandarmeriei, astfel încât nimic să nu perturbe atmosfera de sărbătoare din cadrul comunităţile locale”, a spus ministrul Igaş. 
Având în vedere că în perioada Sărbătorilor Pascale se vor înregistra creşteri ale traficului auto, în zonele preurbane şi pe principalele direcţii de deplasare către lăcaşurile de cult, ministrul a solicitat Poliţiei rutiere să fie prezentă permanent în stradă, pentru a-i descuraja pe cei tentaţi să  încalce regulile de circulaţie.
De asemenea, Traian Igaş a cerut prefecţilor să procedeze la actualizarea componenţei comisiilor mixte pentru verificarea modului în care sunt realizate la nivelul unităţilor administrativ – teritoriale activităţile de gospodărire şi înfrumuseţare a localităţilor, de păstrare a ordinii şi curăţeniei în oraşe şi comune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.