VIDEO | Mărțișoare din rășină, din flori uscate, din flori de satin, din mărgele, din sac de iută sau lemn de balsa, toate realizate manual

Mărțișoare din rășină, din flori uscate, din flori de satin, din mărgele, din sac de iută sau lemn de balsa. Oferta este generoasă și toate sunt făcute manual. Andrea Szolomajer lucrează cu pasiune pentru a fi gata stocul de mărțișoare, până la 1 Martie.

Andrea este asistentă medicală la Spitalul Municipal Sighet, dar timpul liber și-l dedică integral confecționării de mărțișoare, bijuterii, tablouri și sticle decorative. Acum lucrează intens pentru colecția de mărțișoare. A optat pentru o linie originală, atât ca modele, cât și ca tehnică de lucru și materie primă. Lucrează cu rășină, cu lemn de balsa, cu sac de iută, flori uscate.

Are un arsenal de unelte. E pasionată de ceea ce face, iar lucrul implică și multă rabdare.

Andreei îi place să fie cât mai originală în creațiile ei miniaturale. De puțin timp s-a apucat să lucreze și cu rășină.

De obicei îmi place să lucrez ce nu prea fac alții. Este o rășină bicomponentă. Cântăresc cele două părți. Trebuie amestecate foarte bine, ca să se întărească și apoi le torn în forme de silicon, și acestea greu de achizționat și se deteriorează și destul de repede. Nu e ușor, dar sper să fie pe placul tuturor”, povestește Andrea.

Fiecare mărțișor necesită multă migală și îndemânare.

De obicei încep să lucrez pentru mărțișoare cu două trei luni înainte de luna martie, e nevoie de foarte multă muncă și timp pentru achiziționarea accesoriilor, iar cusutul și asamblatul pieselor, îmi iau efectiv,  foarte mult timp. Lucrez singură la ele, doar la câteva, cele cu saten, m-a ajutat și mama, iar Adi, soțul meu, face partea de gravat cu laser”, spune Andrea Szolomajer.

Mărțișoarele pot fi folosite și pe post de cercei sau pandantive. Întreaga ei colecție de mărțișoare, Andrea Szolomajer,  a expus-o și pe pagina ei de facebook.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.