Marfă contrafăcută de peste 22.000 de lei, confiscată

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au contiuat şi ieri activităţile pentru depistarea comercianţilor care expun spre vânzare produse contrafăcute. De această dată acţiunea s-a desfăşurat în Vişeu de Sus.

În urma controalelor efectuate la sediile mai multor societăţi comerciale, au fost depistate 183 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii purtând fără drept denumirea şi semnul distinctiv al unor mărci înregistrate. Întrucât reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor, produsele în valoare de peste 22.000 de lei au fost indisponibilizate.

Totodată, poliţiştii au întocmit două dosare penale urmând ca sub coordonarea procurorului să se efectueze cercetări cu privire la săvârșirea unui număr de 23 de infracțiuni de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.