Maramureșenii vor putea afla în detaliu cât a cheltuit statul cu serviciile lor medicale

Maramureșenii vor putea afla detaliat cât a cheltuit statul pentru serviciile medicale de care au beneficiat. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș a declarat că acest lucru va fi posibil datorită unei modificări legislative.  

Recent s-a făcut o modificare la legea 95 în urma căreia asigurații vor avea posibilitatea să afle informații detaliate despre costurile tratamentelor medicale pe care le-au primit.

”Este vorba despre posibilitatea informării asiguratului referitor la  istoricul serviciilor medicale de care a beneficiat. Reglementarea exista, dar se referea strict la detalierea serviciilor medicale de care beneficiat asiguratul. Acum se intenționează o detaliere și vis-a-vis de costul acestor servicii pentru a realiza fiecare pacient cât anume s-a consumat pentru tratarea afecțiunilor lui. Este o modificare care așteaptă niște condiții tehnice de realizare să vedem cum se culege toată informația referitoare la costuri. Este un proces destul de complex, dar cu siguranță se va finaliza până la sfârșitul anului”, a declarat Carmen Prodan, președinte director CAS Maramureș.

Cetățenii vor putea beneficia de aceste informații detaliate abia de anul viitor, după ce procesul de implementare va fi finalizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.