Maramuresenii inchid usa in nas recenzorilor

Maramuresenii inchid usa in nas recenzorilor

Da-i Doamne romanului mintea de pe urma! Acesta pare sa fie primul gand al recenzorilor care se trezesc cu usi inchise in nas in momentul in care se prezinta la cetateni pentru a completa formularul referitor la  recensamatul locuintelor si al populatiei. In urma cu cateva zile, Directia Judetean de Statistica Maramures a desfasurat un recensamant de proba iar rezultatele nu sunt deloc multumitoare.

Daca maramuresenii vor fi reticenti si in toamna, cand se va desfasura recensamantul propriu-zis al populatiei si locuintelor, reprezentantii Directiei Judetene de Statistica Maramures sustin ca actiunea statistica oficiala se va transforma intr-un esec total. "Putem spune ca acest recensamant de proba a fost un succes. Ne-a aratat toate slabiciunile, problemele care pot aparea in fata recenzorilor si care trebuie sa faca inregistrarea in sase formulare distincte. Cei care au intrat in recenzie au refuzat sa mai de interviu, altii au inchis usa in nas sau nici macar nu au deschis-o recenzorilor", spune directorul Directiei Judetene pentru Statistica Maramures, Vasile Pop. Persoanele care vor adopta aceasta atitudine si in toamna sunt pasibile de amenda de pana la 1000 lei.

O alta problema cu care se confrunta reprezentantii Directiei de Statistica este cea a hartilor digitale, care trebuie finalizate pana in 10 iunie. Cele mai multe dificultati sunt intampinate in mediul rural, unde nici vorba sa existe harti digitale. Cel mai probabil, recenzorii se vor folosi de registrul agricol. Pentru recensamantul general al populatiei si locuintelor din luna octombrie sunt recrutati 2300 de recenzori iar cursurile de instruire vor fi demarate in 11 localitati maramuresene, printre care si Sighetu Marmatiei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.