Maramureş: Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop şi în zona limitrofă municipiului Baia Mare!

Maramureş: Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop şi în zona limitrofă municipiului Baia Mare!

Ceaţă pe DN18, în Pasul Prislop ( între km 165 şi km 175), dar şi pe DN1C şi E58. Vizibilitatea este redusă în trafic sub 100 de metri. De asemenea, pe arterele de circulaţie rutieră din municipiul Baia Mare şi zona limitrofă acestuia este prezetă ceaţă. Vizibilitatea este şi aici redusă în trafic, între 100 şi 250 de metri.
Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.
Pe sectoarele drumului judeţean 184, în zona montană a oraşului Cavnic, respectiv pe DJ109F,  tronsonul cuprins de la pârtiile de schi şi până la canton este prezentă ceaţa. Vizibilitatea este redusă în trafic până la 150 de metri. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.