SIGHET: Veşti bune pentru pescari şi vânători la început de an

SIGHET: Veşti bune pentru pescari şi vânători la început de an

 Pescarii si vanatorii amatori au inceput anul 2012 cu dreptul. Noul an nu le-a adus modificari majore in ceea ce priveste taxele pentru emiterea permisului de pescuit sau de vanatoare. Mai mult decat atat, conform noii legislatiil  anul acesta pescarii  pot  pescui in zona de frontiera cu permisele din 2011, pana la sosirea celor noi, asta daca proprieterii pot face dova chitantei.

 Sezonul de pescuit este in plina desfasurare. Iar membrii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi filiala Sighet au motive de bucurie acum la inceput de an. Tarifele au ramas aceleasi ca si anul trecut un, un pescar integralist plateste cotizatia  50 lei, pentru elevi studenti  si pentru persoane cu handicap  cotizatia se ridica la suma de 30 lei iar pentru pensionari  la 20 lei. In ceea ce priveste cotizatia vanatorilor, aceasta este de 300 euro. Acestia pot sa o plateasca in trei transe.  Anul 2012 aduce modificari la termen limita de plata a contributiei, vanatorii care nu isi achita taxele pana la sfarsitul lunii august isi vor pierde statutul de membru al clubului de vanatoare.
Anul 2012 mai vine cu o veste buna pentru pescari. Pentru a nu se crea discutii si nemultumiri ca si anul trecut cand permisele de pescuit au venit abia in luna aprilie, iar membrii nu si-au putut exercita drepul. Anul acesta  se poate pescui in zona de frontiera cu vechiul permis, pana la sosirea celor noi, asta daca proprieterii pot face dovada chitantei.
In urma concursului desfasurat in data de 17 decembrie Clubul Vanatarilor din Sighet are 24 de noi membrii. Astfel se mentine constant numarul de membrii a clubului. O parte dintre  vechii membrii au decis sa-si intrerupa activitate de vanatoare. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.