Maramureş: Partidul Social Democrat îşi va desemna mâine candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi consiliile locale

Maramureş: Partidul Social Democrat îşi va desemna mâine candidaţii pentru Consiliul Judeţean şi consiliile locale

Partidul Social Democrat Maramureş îşi va desemna mâine, în cadrul conferinţei judeţene extraordinare a partidului, candidaţii pentru consiliile locale şi Consiliul Judeţean Maramureş. Aceştia vor fi validaţi pe baza noului sistem de reţele electorale, aprobat de Consiliul Naţional al partidului.

Noul sistem de reţele electorale implementat de PSD presupune împărţirea judeţului în colegii, districte şi sectoare. "Presupune împărţirea judeţului pornind de la colegii, se împarte apoi în districte egale cu numărul de consilieri judeţeni. Aceste districte vor cuprinde apoi sectoare egale cu numărul de consilieri locali din judeţul Maramureş, coborând pe grupe de militanţi iar fiecare militant va ajunge să răspundă de o arie extrem de mică, restrânsă, de douăzeci de case. Este foarte important acest lucru. Acest sistem de organizare pentru anul electoral 2012, pentru că este singurul mod în care putem să contrabalansăm toate acţiune puterii, toate măsurile prin care ei încearcă să fraudeze alegerile anul viitor", precizează purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat Maramureş, Gabriel Zetea.

În baza noului sistem de reţele electorale, Maramureşul are 34 de districte. Municipiului Sighetu Marmaţiei îi revin trei iar municipiului reşedinţă de judeţ, şapte. "Municipiul Sighetu Marmaţiei cuprinde trei districte conform numărului populaţiei. Este o împărţire extrem de exactă, fiecare district cuprinde diferite localităţi care sunt una lângă cealaltă, în funcţie de căile de acces tocmai pentru a cuprinde cumva zone geografice care au specificitate comună", evidenţiază Zetea.. Pe listele cu nominalizări pentru Consiliul Judeţean figurează numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Călin Matei, a lui Vasile Ştefanca dar şi a altor consilieri PSD din actualul mandat, care sunt activi în Consiliul Judeţean. "Am văzut public făcut zilele trecute numele lui Călin Matei, este vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Este normal să apară pe lista Consiliului Judeţean în continuare. Am văzut numele lui Vasile Ştefanca din Sighet. Este normal să avem consilieri judeţeni din actualul mandat care sunt activi în Consiliul Judeţean. Vorbim de Gheorghe Şimon, Anton Rohian, iar apoi toate celelalte nominalizări au fost făcute în urma adunărilor generale ale organizaţiilor din fiecare organizaţie locală a PSD", spune Zetea. Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD va avea loc mâine, cu începere de la ora 15:00, la Teatrul Municipal Baia Mare. La conferinţa pesediştilor maramureşeni a fost invitat să participe şi secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, însă acesta nu şi-a confirmat până la ora actuală prezenţa în municipiul reşedinţă de judeţ.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.