Maramureş: Nemţii din Saxony-Anhalt sunt interesaţi de oportunităţile turistice din Maramureş

Maramureş: Nemţii din Saxony-Anhalt sunt interesaţi de oportunităţile turistice din Maramureş

O delegaţie din landul german Saxony-Anhalt a fost prezentă în perioada 30 noiembrie-3 decembrie în judeţul Maramureş. Din delegaţie au făcut parte Lars-Jorn Zimmer – parlamentar şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale de Turism din Saxony-Anhalt, Bernhard Bethe – preşedintele Institutului de Energii Regenerabile şi Thomas Metan – arhitect.

Oaspeţii germani au venit să viziteze judeţul Maramureş, pentru a analiza posibilitatea promovării unor proiecte de turism în parteneriat. Totodată, intenţionează să pună bazele unei viitoare colaborări în domeniul economic între Maramureş şi Saxony-Anhalt. Joi, 1 decembrie, oaspeţii germani au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, desfăşurate la Monumentul Ostaşului Român, unde au depus şi o coroană de flori. Apoi au participat la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie în Târgu Lăpuş, unde au fost inaugurate trei edificii importante pentru lăpuşeni, ca de altfel pentru Maramureş: Casa de Cultură, SMURD şi Unitatea medico-socială. Vineri, 2 decembrie, au urmat alte întâlniri importante. Mihaela Liţe, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul Consiliului Judeţean, le-a prezentat detalii legate de proiectele turistice aflate în derulare, printre care Bastionul Măcelarilor şi Circuitul Bisericilor de lemn. A urmat apoi o întâlnire cu reprezentanţii Maramureş Info Turism şi mai multe firme din domeniul turismului, după care oaspeţii au fost primiţi la Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş. “Până acum am avut parte de evenimente şi întâlniri extrem de plăcute. Am fost profund impresionaţi de manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie. Ne-a plăcut totul: de la slujba religioasă până la depunerea coroanelor de flori. Am fost apoi la Târgu Lăpuş, la invitaţia domnului Mircea Man. Ne-am bucurat să vedem oameni atât de preocupaţi. Am văzut în preşedintele Mircea Man o persoană deosebit de implicată pentru dezvoltarea judeţului Maramureş. La fel pot spune şi despre primarul oraşului, Mitru Leşe. Se vede clar preocuparea atât din punct de vedere social, cât şi în ce priveşte turismul. Ne bucurăm, aşadar, că am găsit în Maramureş oameni atât de primitori şi cu deschidere înspre dezvoltare şi modernizare. Vom reveni aici cu siguranţă, deoarece există oportunităţile pe care le căutăm”, a declarat Lars-Jorn Zimmer – parlamentar şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale de Turism din Saxony-Anhalt. La rândul său, preşedintele Mircea Man s-a arătat deosebit de încântat de intersesul pe care germanii îl au înspre Maramureş.

Programul delegaţiei germane a cuprins şi un tur al judeţului, organizat ieri, fiind incluse vizite la cele mai importante puncte turistice din Maramureş. Pentru a rămâne cu o aminire şi mai frumoasă despre Maramureş, fiecare membru al delegaţiei a primit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean câte un cadou conţinând o plachetă, un album UNESCO, un CD cu colinde şi broşuri turistice.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.