Victor Ponta a participat la conferinţa SPD, la Berlin

Victor Ponta a participat la conferinţa SPD, la Berlin

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost prezent ieri la Berlin, unde a participat la conferinta federala a Partidului Social Democrat din Germania (SPD), impreuna cu cei mai importanti lideri social-democrati din Europa.

Liderul PSD a luat ieri cuvantul in cadrul panelului “O social democratie puternica pentru o Europa puternica”, alaturi de nume de referinta ale social-democratiei din Europa, precum Massimo D’Alema (fost premier italian si lider al Fundatiei pentru Sutdii Progresiste Europene), Poul Nyup Pasmussen (fost presedinte al PES) sau Boris Tadici (presedinte al Serbiei si lider al social-democratilor din Serbia). La conferinta au mai luat cuvantul si liderii social-democrati germani, in frunte cu Sigmar Gabriel (presedinte al SPD si favorit a ocupa postul de cancelar al Germaniei dupa alegeri) si Martin Schulz (viitor presedinte al Parlamentului European, lider al S&D).
Victor Ponta a vorbit, la aceasta conferinta, despre necesitatea ca modelul european sa reuseasca, pentru ca problemele actuale sa fie depasite. De asemenea, Ponta a subliniat necesitatea ca guvernele sa se concentreze pe combaterea somajului in randul tinerilor, unul din efectele majore ale crizei actuale. Nu in ultimul rand, Victor Ponta a atras atentia asupra riscurilor generate de politicile si mesajele anti-imigratie, stimulate de extrema dreapta in Europa, care afecteaza major situatia romanilor care muncesc in Europa in prezent.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.