Box – Lucian Bute: Finala Super Six, un moment important pentru viitorul carierei mele

Box – Lucian Bute: Finala Super Six, un moment important pentru viitorul carierei mele
Boxerul român Lucian Bute, care a plecat duminică la Montreal după o vacanţă în ţară, aprecia că finala Super Six, programată pe 17 decembrie la Atlantic City între americanul Andre Ward şi britanicul Carl Frock, va reprezenta un moment important pentru viitorul carierei sale.
Andre Ward, campionul WBA, şi Carl Froch, campionul WBC, boxează în finala Super Six, într-un meci de unificare a centurilor mondiale, învingătorul urmând apoi să-l înfrunte, dacă promotorii vor ajunge la o înţelegere, cu campionul IBF, Lucian Bute, în aprilie 2012. ”Aşteptmeciul din 17 decembrie, să vedem cine va câştiga finala Super Six. Sper să nu fie nicio accidentare a niciunui boxer şi câştigătorul să accepte un meci de unificare cu mine. E un moment important pentru cariera şi viitorul carierei mele. Va decide probabil următorul adversar şi este important ce se va întâmpla, atât pentru mine, cât şi pentru InterBox, televiziunea ShowTime. Foarte mulţi îşi doresc acest meci de unificare”, a declarat Bute pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea în Canada. 
Carl Froch este adversarul pe care gălăţeanul l-ar prefera în meciul de unificare, britanicul susţinând mereu că Bute nu este un campion adevărat. ”Nu contează cine va câştiga, mi-i doresc pe amândoi. Ori Ward, ori Froch. Nu am nicio preferinţă. Dar l-aş vrea pe Carl Froch şi asta pentru că vorbeşte tot timpul la adresa mea şi vreau să-i închid odată gura aia mare. Dar să vedem ce se va întâmpla. Va fi un meci spectaculos şi tind să cred că Andre Ward are mai multe şanse să câştige, prin decizie, nu văd acest meci să se termine înainte de limită”. 
Bute a revenit în ţară după meciul câştigat în faţa americanului Glen Johnson, la Quebec, pe 5 octombrie, când şi-a apărat pentru a 9-a oară centura de campion al supermijlociilor. ”Au trecut 3 săptămâni foarte repede, dar mă bucur că mi-am încărcat bateriile. Puţinul timp care l-am avut l-am petrecut cu familia, prietenii. Au fost cereri să particip la anumite eveniment, le-am dat curs la câte am putut, dar niciodată nu poţi să împaci pe toată lumea”, a spus campionul român. 
În ianuarie, Bute va susţine examenul pentru cetăţenia canadiană, dar acest lucru nu va schimba nimic pentru român. ”Cetăţenia canadiană nu va schimba nimic pentru mine, voi rămâne şi cu cetăţeania română. Dar datorită faptului că locuiesc acolo, am domiciliul acolo de 8 ani, acolo plătesc taxe şi impozite şi e normal să am şi cetăţenie canadiană. Nu ştiu când va fi interviul, probabil în luna ianuarie. Când eram în Florida în cantonament, am fost anunţat că interviul trebuia să aibă loc în septembrie, dar am răspuns că nu pot fi prezent şi a rămas să mă reprogrameze pentru altă dată”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.