Maramures: IPS Iustinian Chira decorat cu Steaua Romaniei in grad de Cavaler

Maramures: IPS Iustinian Chira decorat cu Steaua Romaniei in grad de Cavaler

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a conferit arhiepiscopului Maramuresului si Satmarului, IPS Iustinian Chira, Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler. Distinctia i-a fost oferita cu prilejul aniversarii varstei de 90 de ani, la propunerea Ministerului Culturii. Aceasta a fost adusa de la Bucuresti si a fost inmanata episcopului de catre secretarul de stat Vasile Timis.

Presedintia Romaniei a anuntat ca importanta distinctie i-a fost acordata IPS Justinian Chira "in semn de inalta apreciere pentru evlavia si harul de care a dat dovada in bogata si indelungata sa activitate misionar-pastorala, administrativ-gospodareasca, culturala si ctitoreasca".

"Dati-mi voie sa marturisesc ca de aceasta data ma simt coplesit. Acesti ani, 90, nu imi apartin mie ci stapanilor mei – Dumnezeu, biserica si iubitii credinciosi. Nu pe mine m-a cinstit presedintele Traian Basescu ci pe intreaga Romanie si pe intreg poporul roman, un popor in care sunt oameni binecuvantati care stiu sa traisca cu bucurie crestineasca orice moment. Noi traim o permanenta zi de Pasti, Ziua bucuriei profunde", marturiseste IPS Iustinian Chira.

Steaua Romaniei este cel mai vechi ordin national si cea mai inalta distinctie oferita de statul roman, creat in 1864 de Cuza Voda. Ordinul se acorda presedintilor de stat, oamenilor de cultura, militari cazuti la datorie dar si unor personalitati din viata socio-economica a tarii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.