Baia Mare: Viceprimarul Dumitru Matei, presedintele PSD Baia Mare

Baia Mare: Viceprimarul Dumitru Matei, presedintele PSD Baia Mare

Viceprimarul Dumitru Matei este noul presedinte al organizatiei municipale PSD Baia Mare.

Numirea lui in functie a fost decisa in urma cu cateva ore, la Teatrul Municipal Baia Mare, unde s-a desfasurat conferinta de alegeri a organizatiei teritoriale a PSD Baia Mare. La eveniment a participat si liderul social democratilor, Victor Ponta. Acesta a ajuns la sediul PSD Maramures in jurul orei 17:00, unde a participat la o sedinta interna a Uniunii Social Liberale Maramures. Dupa aproximativ o ora de discutii, Victor Ponta a participat la Teatrul Municipal la conferinta de alegeri a organizatiei municipale. De aceasta data, la sedinta nu au putut participa decat delegatii inscrisi pe liste, intrarea in Teatrul Municipal fiind pazita de fortele de ordine.

Cei doi candidati, Dumitru Matei (viceprimarul orasului Baia Mare) si Florin Tataru (candidatul USL pentru functia de deputat) si-au ocupat locurile pe scena la o distanta considerabila unul fata de celalalt, evidentiind astfel tensiunile din interiorul partidului. Mai mult decat atat, Florin Tataru a ajuns la conferinta la aproximativ 15 minute de la debutul ei. Potrivit zvonurilor, Tataru ar fi renuntat sa participe la conferinta, acesta fiind de fapt si motivul intarzierii lui.

Satul de orgoliile din cadrul organizatiei politice judetene si de conflictele si bataliile interne dintre membrii partidului, presedintele PSD Victor Ponta a facut ordine in ograda locala a PSD si a propus membrilor de partid prezenti in sala solutia potrivita care poate pune punct scandalurilor si aspiratiilor personale ale lui Dumitru Matei, ale lui Florin Tataru si tuturor celor care ii sustin pe cei doi candidati. Solutia: Dumitru Matei – presedinte PSD Baia Mare si Florin Tataru – prim-vicepresedinte, astfel incat cel din urma sa isi poate concentra atentia inspre alegerile in functia de deputat din data de 21 august. "Pentru mine, conducerea care se alege astazi are un examen de dat alaturi de conducerea judeteana, in prima batalie pe care o avem in fata, batalia din 21. Imi doresc, nu pot sa impun nimanui nimic, mi-as dori ca astazi sa nu aveti o competitie intre mai multi candidati si sa aveti gandirea care este echipa cu care puteam sa castigam sau avem sanse mai mari sa castigam pe 21. Daca in 2012 ne luptam iarasi intre noi si nu invingem sistemul lui Basescu si al PDL-ului, cred ca viitorul nostru in aceasta tara, al dumneavoastra aici la Baia Mare, al nostru, al tuturor, este un viitor fara speranta", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.

Cu emotie in glas si impacat oarecum cu propunerea liderului PSD, Victor Ponta, Florin Tataru a recunoscut ca mai multi colegi de partid i-au cerut in ultimele zile sa renunte la candidatura pentru PSD Baia Mare. "Asa cum se spune ca figura unora cere palme, se pare ca figura mea in ultimele zile a cerut sfaturi. Pentru ca am primit foarte multe sfaturi, toate indemnandu-se in directia de a nu candida la PSD Baia Mare. Convingerea mea ferma era ca aceasta candidatura pe care o faceam nu din motive personale, o faceam dintr-o convingere de schimbare pe care organizatia trebuie sa o aiba spre performanta, spre deschidere. Am inteles astazi dupa discutia cu domnul presedinte Ponta, care reprezinta pentru mine un reper in acest partid, ca cel mai important lucru pentru partidul nostru este nu competitia interna, asa cum dansul a subliniat, ci competitia externa. Inteleg sa continui activitatea mea in PSD si in PSD Baia Mare, dar sa imi permiteti sa ma concentrez asupra candidaturii pe colegiu", a spus cu glas tremurat, Florin Tataru.

Victor Ponta le-a reprosat pesedistilor ca au fost o organizatie mult prea sfasiata de probleme si orgolii interne, cu prea multi lideri care au venit si au plecat. "As vrea sa cred ca asta seara nu se supara nimeni de aici si as vrea sa cred ca nu o sa ma supar eu pe dumneavoastra pe 21 seara. Vreau sa vad ca toata lumea de aici din sala se bate pentru ca in primul test important pe care il avem sa castigam, pe 21. Va fi o victorie a dumneavoastra a tuturor, a candidatului sau va fi o infrangere a dumneavoastra, a tuturor si veti fi in fata mea la fel de responsabili pentru infrangere asa cum va voi felicita pe toti pentru victorie", le-a transmis Victor Ponta pesedistilor maramureseni.

La prima vedere, situatia din organizatia municipala a PSD pare sa se fi schimbat radical dupa discursul lui Victor Ponta. Noul presedinte, Dumitru Matei, s-a autocaracterizat drept un "om de echipa" care, impreuna cu organizatia pe care o conduce, ii vor acorda sprijin total lui Florin Tataru in campania pentru alegerile din 21 august.

De asemenea, Victor Ponta le-a promis pesedistilor tot sprijinul organizatiei de la centru pentru a se putea bate cu toata puterea si cu banii PDL-ului, facand referire inclusiv la primarul Catalin Chereches, despre care se zvoneste ca ar putea intra in cel mai scurt timp posibil in randurile "portocaliilor". "Stiu foarte bine ca toti primarii din Colegiu vor primi, vor fi chemati, li se vor da bani, li se vor da proiecte ca sa isi indemne alegatorii, concetatenii sa voteze cu candidatul PDL. Stiu foarte bine ca pe primarul din Baia Mare nu se putem baza. Ca nu trebuia sa ne bazam de la inceput. Stiu foarte bine ca batalia va fi extrem de grea dar e cu atat mai important sa nu va consumati niciun pic din energia dumneavostra pentru o noua batalie interna, a nu stiu cata batalie interna in Maramures si in Baia Mare, cu acelasi rezultat pe care l-ati avut de fiecare data cand v-ati consumat in batalii interne", a mai precizat Victor Ponta.

La finalul conferintei au fost desemnati 95 de membri PSD care vor alege in cel mai scurt timp membrii din biroul de conducere al organizatiei municipale PSD Baia Mare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.