Maramures: In luna mai, Garda Financiara a dat amenzi in valoare de 1.306.000 lei

Maramures: In luna mai, Garda Financiara a dat amenzi in valoare de 1.306.000 lei

In luna mai, Garda Financiara Maramures a stabilit obligatii fata de bugetul statului in suma totala de 1.306.000 lei.

Din aceasta suma, 1.280.000 au provenit din amenzi contraventionae si 25.277 din confiscari de bunuri si numerar. De asemenea, in cursul lunii trecute, au fost intocmite si inaintate organelor de urmarire penala treisprezece sesizari penale impreuna cu inscrisurile probatorii aferente si anexele de calcul prezumtiv al prejudiciului, in valoarea totala de 1.069.000 lei. A mai fost instituit un numar de trei decizii de masuri asiguratorii in valoare totala de 1.120.000 lei la operatorii economici asupra carora exista suspiciuni a sustragerii de la plata obligatiilor catre bugetul statului. Tot luna trecuta, comisarii Garzii Financiare au efectuat controale comune cu Inspectoratul Teritorial de Munca Maramires, cu organele de politie si Jandarmeria la operatorii economici care exploateaza, prelucreaza si comercializeaza masa lemnoasa, fiind aplicate 11 amenzi in suma de 44.000 lei. "Incasarea este un nivel de 30, maxim 40% pentru ca fiecare contravenient poate sa plateasca jumatate din minimul amenzii in patruzeci si opt de ore sau sunt procese contestabile desi proportia este destul de mica la procesele contestabile", explica Grigore Ghiras, director adjunct Garda Financiara Maramures.

Tot in luna mai, comisarii Garzii Financiare au mai efectuat 11 verificari in centrele comerciale en-gros si en-detail precum si in piete si targuri. Au mai sanctionati doi operatori economici, valoare sanctiunilor fiind de 3.000 lei. S-a dispus intr-un numar de opt cazuri suspendarea activitatii de comercilizare a celor care nu detineau aparate de marcat fie pe o perioada de trei luni pentru cei care desi detineau astfel de aparate nu emiteau bonuri fiscale si nu inregistrau veniturile. De asemenea, Garda Financiara a mai efectuat verificari impreuna cu Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures privind identificarea muncii la negru. Au avut loc 51 de verificari si s-au aplicat sanctiuni in valoare de 317.300 lei. "O valoare mare a sanctiunilor. S-a intocmit de asemenea o sesizare o sesizare penala cu un prejudiciu estimativ de 13,45 mii lei identificandu-se in aceste actiuni sase persoane pentru care nu existau forme legale de angajare. Cifrele nu reflecta tocmai realitatea. In urma acestor verificari, numarul contractelor inregistrate la I.T.M. a crescut simtitor. Este si o activitate de preventie. Eu zis ca efectul a fost cel scontat. Si in aceasta luna, verificarile pe acest domeniu vor continua", spune Grigore Ghiras, directorul adjunct de la Garda Financiara Maramures.

De asemenea, se insista foarte mult pe operatorii economici care efectueaza achizitii intracomunitare, in special de legume, fructe, faina si materiale de constructii. In acest sens, in luna mai s-au aplicat 13 amenzi in valoare de 63.051 lei iar un operator economic a fost dat in consemn la frontiera.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.