Maramures: In luna mai, aproximativ 5500 de someri au iesit din evidentele A.J.O.F.M. Maramures

Maramures: In luna mai, aproximativ 5500 de someri au iesit din evidentele A.J.O.F.M. Maramures

5495 de someri au iesit in luna mai din evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures. Potrivit reprezentantilor institutiei, numarul acestora a crescut comparativ cu primele luni ale anului.

Cu toate ca la nivelul agentiei sunt inregistrate saptamanal peste 100 de locuri de munca vacante, oamenii se plang ca isi gasesc cu greu un loc de munca. Exista situatii in care acestia nu sunt acceptati fie din cauza faptului ca nu au experienta, fie din cauza varstei mult prea inaintate. "Sunt absolventa de facultate in stiintele economice, de un an de zile imi caut de lucru si nu ma ia nimeni in acest domeniu pentru ca nu am experienta. Am incercat si la o agentie de turism, nimeni nu te ia daca nu ai experienta sau cunostinte. Tinerilor le este foarte greu acum. Nu ma mir ca aleg strainatatea. Sunt departe de casa, le este greu, dar stau acolo pentru ca stiu ca primesc mult mai multi bani decat la noi in tara", spune Ioana Dumitran, absolventa cu studii superioare. "Mi-am depus cv-ul la o firma de asigurari dar nu m-au mai contactat. Probabil din cauza varstei. Cauta tineri cu energie", considera Mircea Dragomir (39 ani).

La ora actuala, in evidentele A.J.O.F.M. Maramures sunt inregistrati 2753 de someri indemnizati. "Ca si in lunile precedente, barbatii sunt cei care se afla in dificultate. La ora actuala, in cautarea unui loc de munca sunt mai multi barbati decat femei", precizeaza Ioana Blaj, sef serviciu A.J.O.F.M. Maramures. Procentul somerilor cu studii superioare este de 6,49%, al celor cu studii liceale si postliceale 15,16% si al celor cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional, 75,71%.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.