Maramureş: Iarna îşi intră în drepturi de sâmbătă. Societăţile de deszăpezire, verificate de autorităţile judeţului

Maramureş: Iarna îşi intră în drepturi de sâmbătă. Societăţile de deszăpezire, verificate de autorităţile judeţului

După ce la toate şedinţele locale se dădeau asigurări că suntem pregătiţi pentru a înfrunta iarna, prima zăpadă i-a prins pe picior greşit pe drumari, care au arătat că nu pot face faţă precipitaţiilor abundente. A fost coşmar săptămâna trecută în Pasul Gutâi. Zeci de tiruri şi maşini au rămas blocate asta deoarece utilajele nu făceau faţă ninsorii. Pentru a nu se mai repeta această situaţie, autorităţile judeţene au luat la purecat bazele de intervenţie ale societăţilor care asigură deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale, pe timp de iarnă.

Stocurile de material antiderapant existent în bazele de intervenţie ale societăţilor care asigură viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale şi judeţene, dar şi modul în care sunt pregătite utilajele de intervenţie pentru lucrările de deszăpezire au fost verificate în această săptămână de autorităţile judeţene. "Au fost verificate inopinat mai multe baze, nu au fost niciun fel de probleme, aveau utilajele pregătite, oamenii erau acolo, stocurile de material existau, mai aşteptau să se primească sare. Deci chiar dacă se dădea să zicem comanda de a interveni ieri pe drumuri, se putea fără niciun fel de problemă", a explicat Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU MM. Au fost verificate punctele de lucru din Pasul Roata, Fereşti, Bogdan Vodă şi Borşa. Pregătite de intervenţie au fost şi utilajele de la punctul de lucru Petrova, care asigură şi întreţine viabilitatea drumului naţional 18, pe sectorul Moisei-Sighetu Marmaţiei. "Am avut o discuţie şi cu directorul societăţii care asigură deszăpezirea şi în Pasul Gutâi. A înţeles că este important să suplimenteze utilajele de intervenţie atunci când situaţia o va impune şi ne referim la ninsori abundente sau viscolite pentru a putea ţine deschis acest drum important care face legătura cu Maramureşul Istoric. Este pentru noi un lucru deosebit având în vedere că toate pensiunile deja sunt închiriate de sărbători. Turiştii se vor deplasa la noi în judeţ şi trebuie să ajungă şi ei acolo pentru a-şi face sărbătorile aşa cum se cuvine, în Maramureşul Istoric", a mai precizat Dan Bucă.

Meteorologii prognozează ninsori începând de sâmbătă. Rămâne de văzut dacă drumarii maramureşeni sunt pregătiţi să înfrunte iarna care se pare că îşi va intra serios în drepturi începând cu acest weekend. Maramureşenii care aleg să îşi petreacă sfârşitul de săptămâna la munte şi conducătorii auto care vor avea de traversat pasurile montane sunt avertizaţi să îşi echipeze corespunzător maşinile, conform condiţiilor meteo.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.