Maramures: Consilierii judeteni vor referendum impotriva regionalizarii

Maramures: Consilierii judeteni vor referendum impotriva regionalizarii

Inceput furtunos al sedintei de Consiliu Judetean de astazi. Consilierii judeteni i-au reprosat presedintelui tuturor maramuresenilor, Mircea Man, ca este singurul din Consiliul Judetean care doreste desfiintarea judetului Maramures. Drept urmare, acestia au cerut organizarea unui referendum.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, nu a fost lasat de catre consilierii judeteni sa inceapa dezbaterea punctelor de pe ordinea de zi, acestia exprimandu-si vehement pozitia impotriva reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii. "Va adresez intrebarea domnule presedinte al tuturor maramuresenilor, daca acest proiect il sustineti si in continuare data fiind legitimitatea dumneavoastra ca presedinte al tuturor maramuresenilor, daca sustineti acest demers de desfiintare al judetului Maramures as dori sa o spuneti public in plenul Consiliului Judetean iar daca intentionati sa faceti demersuri in acest sens v-as propune sa organizati un referendum cu aceasta tema in judetul Maramures", a solicitat consilierul local PNL, Mircea Ciocan.

Explicatii a cerut si consilierul judetean PSD, Gabriel Zetea insa acestea au facut referire la scrisoarea pe care Mircea Man a trimis-o presei maramuresene pe tema regionalizarii. "V-am auzit intr-o emisiune televizata in care ati vorbit despre faptul ca aceasta scrisoare a fost platita din banii presedintelui Consiliului Judetean. As vrea sa va atrag atentia sa nu mai faceti astfel de lucruri, sa pastrati acei bani pentru lucruri mult mai importante, sunt banii Consiliului Judetean, nu sunt banii pentru imaginea personala a presedintelui Mircea Man. Daca vroiati sa faceti aceasta scrisoare puteati sa o platiti din banii personali, din bugetul familiei pentru a va putea crea imagine daca nu aveti inca suficienta", a spus ironic consilierul judetean PSD, Gabriel Zetea.

Solicitarile si acuzatiile consilierilor judeteni l-au lasat rece pe Mircea Man, acesta repetand faptul ca nimeni si nimic nu va putea dezbina autenticitatea Maramuresului. "Tara Maramuresului, Tara chioarului, Tara Codrului, Lapusului, exista. Nu ati existat dumneavoastra cand ati facut un colegiu pentru domnul Stroe. Cand colegiile din Maramures puteau sa fie impartite pe tari. Si ati facut-o in birourile politice, si ati unit Moiseiul cu Vima. Si ati unit sudul tarii numai ca sa va faceti colegiu politic. Atunci nu v-am auzit, domnule Ciocan. Fiti linistiti ca Maramuresul va exista si exista prin oamenii harnici pe care ii are. Nimeni nu va duce Sapanta de aici, nimeni nu va duce traditiile maramuresene si nimeni nu va uita istoria Maramuresului", a mentionat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.