Maramures: Catalin Chereches doreste schimbarea candidatului USL pentru deputatie

Maramures: Catalin Chereches doreste schimbarea candidatului USL pentru deputatie

A mai ramas doar o luna jumate pana la alegerile pentru functia de deputat din Colegiul 2 Baia Mare Est din data de 21 august iar partidele politice au inceput sa isi desemneze candidatii. Primul partid care si-a anuntat oficial candidatul a fost USL urmand ca la sfarsitul saptamanii trecute sa iasa in evidenta si Partidul Democrat Liberal.

USL Maramures l-a desemnat pe Florin Tataru in timp ce PDL Maramures si-a pus toata increderea in inspectorul scolar general, Mariana Pop. Intrebarea este pe cine va sustine in cele din urma primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, asta deoarece candidatul USL, Florin Tataru, nu pare sa fie optiunea castigatoare, in opinia lui Chereches. Mai mult decat atat, edilul Baii Mari precizeaza ca sprijinul sau va fi oferit unei femei. Dar nu Marianei Pop (PDL), asa cum a dat de inteles ieri la Zilele Comunei Dumbravita ci Anei Moldovan (USL). Asta deoarece, primarul este hotarat sa-i determine pe liderii PSD sa schimbe candidatul actual, Florin Tataru, cu Ana Moldovan. "Imi doresc inca o schimbare pentru ca din punctul meu de vedere candidatul USL nu este transat. Imi doresc sa aiba si imi doream ca femeile sa aiba prioritate pentru ca stiti foarte bine, am sustinut-o si o sustin pe Ana Moldovan pentru acest colegiu. Nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa virgule. Am spus-o si public. Cred ca e o optiune clara si in sensul asta voi merge pana la capat pana la a-i determina pe liderii PSD sa schimbe candidatul. Ana Moldovan are o notorietate mai mare decat cea a domnului Tataru. In rest, sunt convins ca si nominalizarea facuta pana in acest moment poate sa aiba sorti de izbanda, poate in 2012, poate in 2016, dar politica nu se face, si campania electorala si consolidarea unui candidat de pe o zi pe alta", a precizat primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Catalin Chereches este de parere ca schimbarea candidatului USL Maramures depinde foarte mult de alegerile organizatiei municipale PSD din data de 7 iulie. Primarul municipiului Baia Mare recunoaste ca la aceste alegeri il va sustine pe colegul sau, Dumitru Matei, viceprimar al municipiului Baia Mare.

Decizia lui Catalin Chereches de a nu-l sustine pe Florin Tataru in competitia politica pentru functia de deputat din Colegiul 2 Baia Mare Est nu este agreata de o parte din penelisti. Senatorul PNL Liviu Titus Pasca, sustine ca organizatia judeteana a Partidului National Liberal va fi de partea lui Florin Tataru. "Mie imi pare rau de declaratia domnului primar, o sa discutam in cursul acestei saptamani sa clarificam problema si sigur ca impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu, o sa vedem ce procedura trebuie sa adoptam in continuare. Eu cred ca este regretabil modul in care s-a exprimat Domnia Sa, mai ales ca este membru al PNL iar eu i-am rugat pe cei care erau prezenti la Dumbravita sa nu ia in considerare recomandarea domnului primar ci sa se gandeasca la situatia ca in Parlamentul Romaniei, la Senat, suntem egali, 68 la 68 iar in Camera Deputatilor ne mai trebuie 14 voturi. Unul din cele 14 voturi pot sa fie livrate cu aceasta alegere a domnului Florin Tataru", a declarat pentru maramedia.ro, senatorul PNL Liviu Titus Pasca. Senatorul PNL considera ca PSD Maramures nu isi va schimba candidatul pe ultima suta de metri, asa cum doreste Catalin Chereches ci va continua lupta pentru functia de deputat in frunte cu Florin Tataru. "Schimbarea aceasta poate sa vina din partea presedintelui partidului, domnul Victor Ponta, dar din ceea ce stiu eu nu cred ca va veni aceasta modificare. Vom vedea joi, cand domnul Victor Ponta se va afla in Baia Mare", a mai adaugat Liviu Titus Pasca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.