Maramureş: CAS Maramureş va primi suplimentare de fonduri pentru bolnavii care necesită îngrijire la domiciliu

Maramureş: CAS Maramureş va primi suplimentare de fonduri pentru bolnavii  care necesită îngrijire la domiciliu

Numărul maramureşenilor care solicită îngrijiri medicale la domiciliu este în creştere, astfel Casa de Asigurări de Sănatate Maramureş s-a văzut nevoită să refuze unele dosare şi să prioritizeze unele afecţiuni din lipsa banilor. O altă parte din maramureşenii care au solicitat îngrijire la domiciliu,  au fost refuzaţi  pentru că nu au respectat termenele de depunere a documentelor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate, Claudia Ganea, de la începutul anului până în prezent, în jur de 40 de marmureşeni s-au aflat în situaţia de a le fi respinsă cererea pentru a beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu. Solicitanţii în mare parte sunt bonavi aflaţi în faze terminale ale bolii. În perioada 1 ianuarie-30 septembrie, au fost depuse 847 de cereri iar un număr de 808 cereri au foat aprobate.
Reprezenatanţii instituţiei ne-au declarat că în prezent fondurile alocate pentru acest segment nu reuşesc să acopere numărul solicităriilor care creşte de la an, la an.  Însă veştile sunt bune acum pe final de an, în cursul acestei luni sau cel târziu în cursul lunii viitoare Casa de Asigurări de Sănătate va primi suplimentare de fonduri pentru această categorie de bolnavi.
Un asigura aflat în fază terminală are posibilitatea să beneficize de 30 de zile de îngrijire la domiciliu pe parcursul unui an.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.