Maramures: CADOU PENTRU S.M.U.R.D. MARAMUREŞ DE MOŞ CRĂCIUN

Maramures: CADOU PENTRU S.M.U.R.D. MARAMUREŞ DE MOŞ CRĂCIUN

Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a promis cu ocazia deschiderii primului dispecerat integrat din ţară(I.S.U. – S.M.U.R.D. -AMBULANŢĂ) la ISU Maramureş, că până la Crăciun, S.M.U.R.D. Maramureş va fi dotat cu încă o autospecială nouă. Astăzi, personalul de la I.S.U. Maramureş a recepţionat, chiar la sediul din Cluj al firmei care echipează autospecialele, o ambulanţă de tip “B”,  de prim ajutor.

Aceasta are tracţiune 4X4, fiind potrivită pentru drumurile şi terenul greu din judeţul nostru. Autospeciala are toate echipamentele necesare pentru a putea intra în exploatare imediat ce va ajunge în Maramureş. Valoarea ambulanţei se ridică la circa 100 de mii de euro.  Autospeciala se alătură celor  patru  intrate în dotarea S.M.U.R.D. Maramureş, la sfârşitul lunii noiembrie a.c, prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş. Din totalul de 9 ambulanţe ale SMURD Maramureş, una este de Terapie Intensivă Mobilă, iar celelalte sunt de tip “B“cu echipaj de prim ajutor calificat. La recepţia şi preluarea autospecialei au participat plt.adj.şef. Carmen Bertalan, asistent coordonator S.M.U.R.D., maistrul militar Dorel Soponar şi plt. Ciprian Crăciun, toţi din cadrul I.S.U. Maramureş. E posibil ca, până de Revelion, dr. Raed Arafat să mai facă o surpriză pentru S.M.U.R.D. Maramureş.

Marţi, la ora 10.00, în comuna Fărcaşa, va fi dată în folosinţă o nouă staţie S.M.U.R.D., care va deservi comunităţile locale din Ţara Codrului. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.