Maramures: 12 crese noi

Maramures: 12 crese noi

12 crese noi urmeaza sa fie construite in judetul Maramures. Avand in vedere ca locurile in cresele din judet sunt destul de putine iar numarul de solicitari peste masura, Maramuresul a fost cuprins intr-o licitatie prin intermediul careia se va obtine finantare de la Ministerul Dezvoltarii pentru construirea a unui numar de doisprezece crese noi, cu 90 si respectiv 120 de locuri.

"Cunoasteti ca era un segment al populatiei scolare destul de descoperit. Mamicile primeau concediu de maternitate si concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de doi ani, perioada 2-3 ani a copilului era total descoperita pentru ca puteau sa-i duca in gradinite dar numai de la 3 ani si acest lucru nu le dadea posibilitatea sa acceseze tichetele de cresa. Exista legislatie legata de primirea acestor tichete de cresa dar trebuia sa faci dovada ca ai copilul in cresa. Numai la nivelul Baia Mare, pentru aproape 3.000 de copilasi existau in jur de 400 de locuri in cresa. Sa nu vorbim de conditiile care erau la cresele respective", spune inspectorul scolar general, Mariana Pop.16

Investitia se ridica la suma de apriximativ 16 miliarde de lei si va fi derulata cu conditia ca primariile localitatilor unde vor fi construite aceste crese sa depuna la Ministerul Dezvoltarii, printr-o declaratie pe proprie raspundere, suprafata necesara si locatiile.

Trei crese vor fi construite in Baia Mare, trei in Borsa, cate doua in Viseu de Sus si Targu Lapus. De asemenea, de cate o cresa vor beneficia si micutii din Ulmeni si Somcuta Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.