Mândru că-s Sighetean: Astăzi interviu cu Vasile Muste "Cred în poezie şi nu pot trăi fără ea"

Mândru că-s Sighetean: Astăzi interviu cu Vasile Muste "Cred în poezie şi nu pot trăi fără ea"

De mai bine de două decenii lucreaza in Palatul  Culturii, gazdă din 1974 a Festivalului devenit Naţional, iar mai apoi Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Vasile Muste a publicat mai multe cărţi, iar de curand a scos de sub tipar un volum de proză scurtă şi o antologie  de versuri. Cartea impacarii cu iarba. .Vasile Muste este nascut pe 30 ianuarie 1956 la Coruieni, in Tara Lapusului, stabilindu-se de foarte multi ani in orasul nostru.Numele lui se leaga si de istoria Ansamblului Mara. In prezent este directorul Casei de Cultura Sighetu Marmatiei.
Stefan Doru Dancus spunea despre Vasile Muste ca  face parte din tagma celor pentru care scrisul nu reprezintă o metodă de căţărare socială ci un mod de a-şi trăi viaţa. Crede in poezie si nu poate trai fara ea, dar recunoaste cu tristete si regret ca asistam la un apus al cartii…cea mai mare suferinta a sufletului sau de poet. L-am provocat la o discutie despre soarta poeziei, soarta culturii, soarta intelectualilor. Condamna uitarea pentru ca „uitarea este una dintre cele mai absurde crime ingaduite de lege”.

Interviul va fi difuzat astăzi la ora 17:00, numai la TV Sighet. Toate interviurile, in ordinea difuzării lor, pot fi urmărite  pe site-ul www.maramedia.ro la rubrica Agenda Ta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.