Mai multe familii din Sighet trăiesc la limita subzistenţei într-un imobil de pe strada Plevnei

Mai multe familii din Sighet trăiesc la limita subzistenţei într-un imobil de pe strada Plevnei

 Mai multe familii din Sighet sunt supuse zilnic unui test de supravieţuire. Acestea traiesc la limita subzistenţei, fara un venit sigur, dar mai ales fara o locuinta. Oamenii se adapostesc deocamdata intr-un imobil nelocuit de pe strada Plevnei, insa traiesc cu frica in san ca de la o zi la alta vor fi evacuati si  spera ca iarna să nu vină înainte ca ei să-si gaseasca un adapost.
În apropierea centrului istoric al Sighetului, într-o casă părăsită, al cărei proprietar este o renumita societate comerciala, traiesc mai multe familii nevoiaşe care nu aveau un acoperis deasupra capului. Locuiesc pe strada Plevnei de cîţiva ani, în văzul tuturor, pe o proprietate privată ce nu le aparţine. În timp ce o bună parte din vecini au învăţat să convieţuiască alături de ei şi se bucură că nu le-au făcut probleme, alţii cer Primăriei să îi evacueze. Desi conditiile in care isi duc existenta sunt la limita supravietuirii, acestia traiesc cu frica in san ca de la o zi la alta vor fi evacuati si din acest loc.
Cei care locuiesc in imobilul abandonat nu au loc de muncă şi spun că îşi cîştigă existenţa prin anumite servicii prestate pe unde apucă. Se încălzesc cu o sobă pe lemne iar apă aduc de la un put din apropiere. Ei susţin că nu au avut probleme nici cu vecinii, dar nici cu autorităţile, pentru că sînt paşnici şi nu au treabă cu nimeni. Pe stradă părerile sunt împărţite, iar oamenii evita să povestească prea multe despre familiile de romi care trăiesc în acest loc. Majoritatea vor să îşi păstreze anonimatul, pentru a evita problemele, cu toate că „nimic rău nu li s-a întîmplat de cînd au apărut”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.