Numărul cererilor pentru cardul european de sănătate s-a dublat în luna iunie

Numărul cererilor pentru cardul european de sănătate s-a dublat în luna iunie

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate sustin ca in luna iunie numarul cererilor pentru cardul european de sanatate s-a dublat. Motivul este cat se poate de pertinent, tot mai multi maramureseni aleg in aceste luni de vara calea strainatatii, pentru a-si vizita familia plecata sau pentru vacantele in afara granitelor.
 Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Maramures sustin ca  valul ce cereri din  luna iunie i-a luat prin surprindere deoarece se asteptau ca maximul de cereri sa se inregistreze in luna iulie.
 La finele lunii iunie s-au emis un numar 1.317 eurocarduri, din care 449 certificate provizorii. Comparativ cu luna mai, numărul aproape că s-a dublat, fiind emise 844 de carduri şi 291 de certificate provizorii. “ Iar tendinta va fi de crestere în lunile de varf in lunile iulie si august ”, a declarat Caludia Ganea purtator de cuvant CAS Maramures.
Cele mai multe soliciari vin din partea minorilor, care fie pleaca in vacanta in strainatate, fie pleaca in timpul verii la parintii care muncesc in strainatate.
  Claudia Ganea a concluzionat ca „.exista si varstnici carora  le-a expirat valabilitatea cardului de sase luni, dar nu s-au mai intors in tara, au ramas in strainatate sa se ocupe de nepoti”.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.