VIDEO | Luptăm împreună pentru Casiana

Casiana are 12 ani. La naștere a primit nota 9/10,doctorii spunând că este perfect sănătoasă,însă cu trecerea timpului, părinții au observat că ceva este în eregula cu ea. Nu stătea în șezut, nu reacționa când era strigată, nu râdea, nu marca niciun gest firesc unui copil sănătos de 1 an. La 1 an și 2 luni a fost diagnosticată cu atrofiere cerebrlă, și retard psiho-motor. De atunci a început coșmarul unor eforturi inepuizabile de a aduce un strop de normalitate în viața fetiței.

La 1 an și 2 luni,  în urma unui examen RMN efectuat la Cluj Napoca,  diagnosticul pus Casianei, prevestea ceva grav: artrofie cerebeloasă, dipareză-ataxo-spastică, retard psiho-motor.

Casiana a fost ca o legumă până la vârsta de 3 ani,în tot acest timp după mai multe sesiuni de terapii la centre de stat și private au început să se vadă și rezultatele. Încetișor a început să stea în șezut. La 4 ani a spus prima data ”mama”. De atunci Casiana a început să mai pronunțe și alte cuvinte, să înceapă să lege propoziții să ceară ce are nevoie. După o perioadă a început să se ridice în picioare sprijinindu-se de mobilier,  sa meargă pe lângă pat sau susținută.

”Copila mea este tare ambițioasă a luptat mereu și încă lupta pentru a putea merge,pentru că își dorește să se bucure și ea de copilarie așa cum fac toți copii de vârsta ei și pentru a nu mai fi privită cu alți ochi de către cei din jur”, scrie mama Casianei,Grijac Katia Natașa, pe o pagină de socializare.

Pentru a putea înfăptui această minune, e nevoie de mari costuri. Costul unei terapii pentru 2 săptămani este de 3000 lei + 5000 lei terapia cu hiperbară pentru doar 10 zile . Orice donație oricât de mică, îi este de mare folos Casianei. Indiferent de suma pe care o donați pentru Casiana este un pas inainte spre o copilarie fericită. Donațiile se pot face în cele două conturi:

Cont euro Cod IBAN RO16CECEB000B2EURO106044 Cod BIC CECEROBU

Cont lei Cod IBAN RO82CECEC001946314470311 Cod SWIT CECEROBU

Titular cont Grijac Katia Natașa

Mai multe detalii găsiți și pe pagina de facebook ”Luptăm împreună pentru Casiana”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.