VIDEO | Se dorește deschiderea Consulatului General al Ucrainei în Sighetu Marmației

La primăria Sighet s-a demarat inițiativa pentru deschiderea Consulatului General al Ucrainei în Sighetu Marmației.  O întâlnire pe această temă a avut loc zilele trecute la sediul administrației publice locale din municipiu.

Vineri, 26 martie 2021, primarull Vasile Moldovan a primit vizita lui Pavel Rahovei, însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România, reprezentant al Ambasadei Ucrainei în România.

În cadrul întâlnirii au fost reiterate bunele colaborări existente cu autoritățile ucrainene, dar și posibilitățile de îmbunătățire a acestora. În 15 martie 2021, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskyi, a emis un decret privind deschiderea unor misiuni diplomatice ucrainene pe teritoriul altor state, printre care și un Consulat General în Sighetu Marmației. Este un argument în plus al bunelor relații de vecinătate și prietenie dintre autoritățile publice ale celor două state, precum și a deschiderii oferite de Primăria Sighetu Marmației în dezvoltarea acestor relații. S-au mai abordat aspecte legate de construirea podului de peste Tisa, de proiectele transfrontaliere aflate în derulare, cu impact în domeniul sănătății, educației, infrastructurii rutiere și economiei, dar și de urgentarea rezolvării situației juridice a clădirii unde își desfășoară activitatea Liceul Taras Sevcenko, unitate școlară cu predare în limba ucraineană din Sighetu Marmației, informează edilul local, Vasile Moldovan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.