Lucrările la podul de peste Tisa sunt finalizate în proporţie de 40%

Lucrările la podul de peste Tisa sunt finalizate în proporţie de 40%

 Primaria Sighetu Marmatiei a hotarat in urma cu doua saptamani ca traficul prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei sa fie intrerupt in fiecare zi de joi, timp de sase saptamani. Decizia a fost luata dupa ce in urma traficului intens din ultima perioada au aparut noi fisuri in structura de rezistenta a podului de lemn. Desi se munceste numai intre anumite intervale orare, pentru a nu periclita circulatia in punct, pana in acest moment lucrarile au fost executatea in proportie de 40 %.Pentru executarea lucrarilor la podul istoric peste Tisa a fost realeasa firma care a facut, nu in urma cu mult timp reparatii capitale.  Si reprezentantii primariei recunosc ca s-au alocat pana acum multi bani pentru repararea podului, iar problemele care au aparut din nou in urma cu aproximativ trei saptamani dovedesc inca o daca, ca structura nu poate sa faca fata traficului intens care se desfasoara in punct. De aceasta data e nevoie de schimbarea elementelor de rezistenta, dar si a trotuarelor.  Investitia se ridica de aceasta data la aproximativ 63.000 lei.
 Reparatiile merg greoi, se executa pe tronsoane si numai in anumite intervale orare, pentru a nu incurca si mai mult circulatia in punct. Cu toate acestea s-au executat deja aproximativ 40 % din lucrari, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie terminate pana la data limita, declara directorul economic al Primariei, Ioan Barbus.
 
In urma contratului intocmic, lucrarile sunt garantate timp de doi ani. In tot acest interval daca mai apar fisuri, reparatiile vor fi efectuate strict din bugetul firmei, care este obligata sa refaca orice element deteriorat. 
 Pana la finalizarea lucrarilor politistii de frontiera fac insa un apel catre cetateni rugandu-i sa manifeste intelegere si rabdare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.