Lotul din maramureş a obţinut locul IV la “Concursul de apărare împotriva dezastrelor, pentru tineret”, desfăşurat în localitatea Szolnok din Ungaria

Lotul din maramureş a obţinut locul IV la  “Concursul de apărare împotriva dezastrelor, pentru tineret”,  desfăşurat în localitatea Szolnok din Ungaria

Echipa care a reprezentat judeţul nostru la “Concursul de apărare împotriva dezastrelor, pentru tineret”,  desfăşurat în localitatea Szolnok din Ungaria, în perioada 05-08.05.2011, s-a clasat pe un onorabil loc patru în această competiţie. Este un rezultat bun, ţinând cont de faptul că din cei cinci elevi ai Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare care au alcătuit lotul- Andrei Morar, Carlo Cozma, Ionuţ Ilovan, Vlad Ciurdaş şi Norbert Zibher- unul singur cunoaşte limba maghiară. Ca urmare, traducerea a fost asigurată de doamna profesor Andrea Pohl, care a făcut parte din delegaţie, alături de prof. Leonard Mardar şi reprezentanţii I.S.U. Maramureş, cpt. Adela Fülöp şi cpt. Adrian Sabou.
Concursul a constat din 12 probe, din care una teoretică, pe teme diverse, printre care stingerea incendiilor, transportul materialelor periculoase, intervenţia în caz de inundaţii, acordarea primului ajutor, evacuarea persoanelor în cazul situaţiilor de urgenţă şi anunţarea situaţiilor de urgenţă. Entuziasmul şi pregătirea deosebită a liceenilor au fost remarcate de arbitrii maghiari, care i-au felicitat pe elevii din lotul maramureşean. Trebuie precizat că tinerii s-au pregătit intens pentru competiţie împreună cu cpt. Adela Fülöp, cpt. Adrian Sabou şi plt.maj. Florica Temle.
La încheierea competiţiei, elevii maramureşeni au fost premiaţi cu plachete, medalii şi cărţi, iar viceprimarul oraşului Szolnok, Istvan Szabo, i-a felicitat şi el pe componenţii lotului nostru. În perioada şederii lor în Ungaria, liceenii din Baia Mare au avut ocazia să participe la festivităţile legate de Ziua Pompierilor şi Ziua Crucii Roşii din Ungaria. Tinerii maramureşeni au văzut, printre altele,o demonstraţie de intervenţie în caz de accident rutier cu victime încarcerate, executată de pompierii maghiari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.