Locul II pentru elevii sigheteni la Concursul de Cultură şi Civilizaţie în România", de la Galaţi

Locul II pentru elevii sigheteni la Concursul de Cultură şi Civilizaţie în România", de la Galaţi

In perioada 30 mai-3 iunie, la Galaţi s-a desfăşurat etapa nationala a concursului de "Cultura si Civilizatie in România", la care au participat în jur de 42 de echipaje. Maramuresul a fost reprezentat de elevii de la Colegiul National "Dragos-Voda" din Sighetu Marmatiei. Echipa s-au clasat pe locul II.
Concursul “Cultură şi civilizaţie în România”este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. La editia din acest an judetul nostru a fost reprezentat cu onoare de o echipa de la Colegiul Natioal Dragos Voda.  Echipajul format din elevele Madalina Moldovan, Madalina Maris si Andreea Pop si coordonat de profesorii Flaviu Vida si Daniela Andrasciuc au prezenta  un vechi obicei maramureşean, exclusiv feminin  "Adunarea nepoatelor",  prin care se sărbătorea mai demult, o dată pe an, moaşa satului.
Jurizarea a fost facuta de inspectori generali pe ţară la istorie, limba română, religie şi ştiinţe socioumane, dar şi de specialişti de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.
Echipa sigheteană participă pentru al treilea an consecutiv la acest Concurs Naţional, în 2009, la Baia Mare obţinând un loc 2, iar în 2010, la Deva, echipa sigheteană a reuşit să câştige aprecierile juriului şi s-au clasat pe locul I.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.