Locatarii din toate cartierele sighetene se plâng de gălăgia si problemele create de câinii comunitari

Locatarii din toate cartierele sighetene se plâng de gălăgia si problemele create de câinii comunitari

Câinii maidanezi dau bătăi serioase de cap sighetenilor. Nu există cartier în care un om să nu fi fost muşcat sau în care locatarii să nu se plângă de gălăgia si problemele create de animale. Cu toate acestea exista si unele persoane care iubesc aceste animale, le hranesc si le construiesc si culcusuri.Sighetenii sustin că cineva trebuie să ia măsuri, să mute câinii într-un loc special, dar mai ales sunt revoltati ca exista cetateni care ii ingrijesc chiar in scara blocurilor incurajand astfel gruparea lor in haite.
Ieri, echipa TV Sighet a facut o vizita prin mai toate cartierele din municipiu pentru a vedea daca problema este una izolata sau nu.
In cartierul Independentei am intalnit o situatie care reflecta pe deplin felul in care convietuiesc maidanezii si locuitorii din acea zona. Copiii par sa fie obisnuiti cu prezenta animalelor, ba chiar mai mult, acestia stiu cu exactitate care este cainele periculos si care e mai putin agresiv. Cu toate acestea se pare ca incidentele sunt la ordinea zilei.
 Adapostul de caini din Sighetul Marmatiei a devenit neincapator pentru maidanezii sigheteni, astfel ca se impune gasirea unei solutie cat  mai repede cu putinta. In acest sens Primaria municipiului Sighet organizeaza o audiere publică pe tema găsirii unei soluţii pentru problema câinilor comunitari vineri, 20 mai 2011, de la ora 12.00, în Sala Tranzit din cadrul instituţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.