Localnicii din Dragomireşti, ameninţaţi de râul Iza

Localnicii din Dragomireşti, ameninţaţi de râul Iza

Localnicii din Dragomiresti se confrunta cu o problema foarte grava. Acestia de ani de zile traiesc sub amenintarea raului Iza care la prima ploaie mai serioasa iese din matca si le inunda terenurile agricole, dar si gospodariile. Oamenii au facut nenumarate sesizari la Primaria Dragomiresti, Consiliul Judetean si inclusiv la Guvernul Romaniei. Raspunsurile primite au confirmat pericolul la care sunt expusi localnicii si incepand din acest an au demarat lucrarile de intarire a malurilor. Digurile au fost realizate insa pe criterii politice, spun oamenii locului.
 Problemele au inceput inca din anii 70, dar s-au acutizat dupa viiturile din 2008, cand raul Iza a muscat adanc din terenurile agricole ale oamenilor, transformand pamanturi fertile in zone sterpe. Vazand cum in fiecare an culturile agricole, dar si casele le sunt inundate de apa la prima ploaie mai serioasa, localnicii au cerut ajutorul autoritatilor locale, a celor judetene, dar si a Guvernului Romaniei. Situatia a fost preluata in cele din urma de Apele Romane care au inceput un proces de intarire a malurilor, insa lucrarile sunt facute parca impotriva celor care ar trebui sa fie protejati de apa si nu in favoarea lor. 
 Inclusiv consilierii locali din Dragomiresti aduc acuzatii la adresa primarului si a viceprimarului spunand ca edilii locali sunt prea putin interesati de soarta oamenilor care i-au ales.
 Viceprimarul localitatii Fiţigău Ioan Calin se apara si spune ca lucrarile nu au fost facute sub nicio forma pe criterii politice ci numai in interesul cetatenilor.
 Viceprimarul Fitigau Ioan Calin ne-a declarat ca nu poate sa precizeze un termen limita de finalizare a lucrarilor de refacere a malului Izei, intrucat in acest moment acestea s-au oprit din lipsa de finantare. Asadar localnicilor nu le ramane decat sa spere ca Dumnezeu va fi ingaduitor si ii va scapa anul acesta de viitura.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.