VIDEO | Liceul Tehnologic ”Marmația” a câștigat un nou proiect Erasmus

Liceul Tehnologic ”Marmația” a câștigat un nou proiect Erasmus. Beneficiari sunt 42 de elevi și șase profesori.

În luna august, anul trecut, Liceul Tehnologic ”Marmația” a câșigat un proiect Erasmus în valoare de 102 000 lei, care prevede mobilitatea a 42 de elevi, din clasa a XI-a din cadrul Liceului Tehnologic ”Marmația”, și a șase profesori.

În cadrul acestui proiect vor fi trei fluxuri de mobilități, primul va fi în martie, de care vor beneficia 14 elevi de la specializarea Alimentația Publică, în martie 2022, vom fi antrenați în acest proiect un alt flux de 14 elevi, tot de la Alimentație Publică, iar în mai, 2022, 14 elevi de la Construcții, din clasa a XII-a. Elevii vor petrece un stagiu de pregătire în Germania, unde vor lucra timp de două săptămâni, în cadrul a zece firme, șase fiind de alimentație publică, și patru de construcție, firme cunoscute în Bavaria”, precizează Anuța Bologa, profesor e contabilitate la Lceul Tehnologic ”Marmația”.

Firmele au între 90 și 1000 de angajați. Cei de la Alimentașie Publică vor învăța să lucreze cu aplicația Amadeus 360, iar cei de la construcții vor învăța să utilizeze robotul de zidărit.

”O noutate față de celelalte proiecte pe care le-am implementat la liceul nostru este  partea de siguranță pe internet. Vor învăța acești copii cum să comunice pe internet în așa fel încât să fie siguri, cum să-și creeze căsuțele pe internet cum să-și facă pagină de facebook, cum să interacționeze prin email”, amintește Anuța Bologa.

În aceste zile se lucrează la procesul de selecție a grupului de 14 elevi, iar din opt februarie, va fi stabilită componența  echipei. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.