VIDEO | Lecturiada sigheteană online

Statul acasă e prilej bun pentru o lectură aprofundată. Pentru că izolarea la domiciliu a sistat întâlnirile liccenilor în cadrul cercului de lectură ”Lecturiada”organizat de Colegiul Național Pedagocic ”Regele Ferdinand”. elevii au pus bazele unei astfel de întâlniri online. Odarca Bout, coordonatorul cercului de lectură spune că inițiativa a avut un feedback pozitiv.

Lecturiada sigheteană online, organizată de catedra de Limba și Literatura Română și biblioteca Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” își propune să discute despre cărțile citite în ultima perioadă, despre refugiul în lectură, despre viață în general, prin intermediul cărților.

”Lecturiadele sunt o tradiție la noi, și pentru că a fost o perioadă destul de lungă la noi și nu ne-am întâlnit pe coordonatele lecturii de plăcere, am decis să ne întâlnim în acest mod. Toți cei care fac parte din cercul Lecturiadei au fost de acord să ne întâlnim online, unde să ne vedem cu liceenii, adolescenții, toți cei îndrăgotiți de lectură. Vom povesti despre cărțile citite acasă, în această perioadă, vom face un schimb de cărți, de liste de lecturi, să vedemdacă lectura este un refugiu sănătos, în aceste zile de izolare, dar așa cum obișnuim de obicei să facem la întâlnirile noastre, vom povesti și despre noi și despre viață în general, prin intermediul cărților”, spune Odarca Bout, coordonatorul Cercului de lectură, Lecturiada.

La această întâlnire vor avea acces toți membri cercului Lecturiada de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”, dar și elevi de la alte licee atâat din Sighet, cât și din alte orașe. Linkul de acces pe această platformă va fi postat pe internet pe pagina profesoarei Odarca Bout.

”Voi dezvălui acum, că noi avem un parteneriat educaționalcu un colegiu din Râmnicu Vâlcea și vor intra online cu noi, la ora 13:00 și vom fi împreună. Deci vom avea și participanți din țară”, spune Odarca Bout.

Întâlnirea e preconizată pentru luni, 4 mai, de la ora 13:00.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.