VIDEO | Asociația școlilor particulare a inițiat o petiție online pentru susținerea învățământului particular, grav afectat de pandemia coronavirus

Asociația școlilor particulare a inițiat o petiție online pentru susținerea învățământului particular, grav afectat de pandemia coronavirus. Decizia autorităților de a închide ”Susținem unitățile particulare de învățământ!”, se numește petiția online, inițiată de Asociația școlilor particulare.

”Părinți, profesori, elevi, solicităm guvernului sprijin pentru susținerea financiară a grădinițelor și școlilor particulare. În spatele instituțiilor particulare sunt oameni care au investit în educație, sunt oameni care au investit în peste 150 000 de elevi și preșcolari care au dreptul să își continue studiile în condiții similare după reluarea cursurilor în luna septembrie.

Solicităm guvernului elaborarea unor măsuri specifice pentru a putea realiza în perioada verii tabere, ateliere și școli de vară pentru elevi și preșcolari. Astfel părinții vor avea posibilitatea de a se întoarce la muncă.

În petiție mai este stipulat faptul că ”toate recomandările de specialitate subliniază că în septembrie, la revenirea în școli și grădinițe, se vor lua măsuri exprese de siguranță a elevilor și preșcolarilor – cel mai probabil aceleași măsuri pe care unitățile particulare de învățământ sunt pregătite deja să le pună în aplicare de la mijlocul lui Iunie sau mai devreme”.

De sistarea activității unităților de învățământ particulare sunt afectate în jur de 15 000 de cadre didactice în învățământul particular preuniversitar, aproximativ 150 000 de elevi și preșcolari în învățământul particular preuniversitar, iar impactul bugetar se ridică la aproximativ 2, 5 miliarde/lei anual dinspre școlile particulare.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.