Lebeniţă de iunie: Tarabele din Sighet sunt pline cu pepene verde adus din Grecia

Lebeniţă de iunie: Tarabele din Sighet sunt pline cu pepene verde adus din Grecia

    Desi nu a venit inca oficial sezonul lor, pepenii verzi sunt deja prezenti pe tarabele sighetene. Comercianţii aduc lebenita tocmai din Grecia. Până la prima recoltă autohtonă, precupeţii trebuie să trăiască din ceva, aşa că importă pepenii, pe care ii vand la 2.5 lei  kilogramul.
     Vânzătorii sunt veniţi din mai toate judeţele ţării pentru a face un ban în plus din vânzarea pepenilor, pe care îi stivuiesc frumos, la aproape fie­care intersecţie din oraş. Chiar dacă în România pepenii încă nu s-au copt, gustoasele fructe de masa au apărut pe tarabe inca de saptamana trecuta şi micii comercianţi au marfă cât să ajunga pentru toată vara.
  În orice zonă a oraşului, la orice oră din zi şi din noapte, se găseşte cel puţin un vânzător de lubeniţă. Delicioasele fructe sunt importate tocmai din Grecia cu tirurile şi cu fiecare an care trece, îşi câştigă parca tot mai mulţi adepţi.
Chiar dacă lumea este reticientă faţă de marfa de import, oamenii spun ca trebuie sa consume multe fructe in perioada verii.
 Anual, aceştia cumpără aproximativ 17 – 18 tone de marfă, pe care trebuie să le vândă până la apariţia pepenilor autohtoni, ceea ce implica un risc pentru majoritatea dintre ei. Chiar si asa, comercianţii spun că nu vor renunţa la afacerea lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.