Baia Mare: Gradina Zoologica nu se desfiinteaza!

Baia Mare: Gradina Zoologica nu se desfiinteaza!

Autoritatile locale baimarene vor face toate demersurile pentru ca orasul Baia Mare sa nu ramana fara gradina zoologica, unul dintre cele mai atractive puncte turistice ale municipiului. Consilierii locali baimareni au votat astazi pentru revocarea hotararii de Consiliu Local privind desfiintarea Gradinii Zoologice Baia Mare si infiintarea Centrului de ingrijire si reabilitare pentru speciile de animale salbatice care nu pot fi donate altor institutii.

"Pe ordinea de zi de astazi am avut un proiect de hotarare sa nu mai desfiintam gradina zoologica, sa ramana pe aceasta locatie circa patru ani, sa se prelungeasca contractul cu proprietarul de drept si in timpul acesta speram ca din 2013 vor putea fi accesate fonduri europene pentru infiintarea unei noi gradini zoologice, evident mai mare decat cea pe care o avem astazi", spune Eleonora Ghete, sef S.P.A.U. Baia Mare.

In cadrul sedintei de astazi a fost infiintata o comisie de negociere a clauzelor contractuale, respectiv pentru negocierea chiriei cu proprietarul. Din comisie vor face parte: Catalin Chereches (primar), Eleonora Ghete (sef serviciu SPAU) si consilierii locali Radu Cosma, Dacian Manoliu si Dinuca Selejan. Reprezentantii Gradinii Zoologice din Nyiregyhaza se arata inca interesati de a prelua animalele de la Gradina Zoologica din Baia Mare insa la ora actuala, municipalitatea face un pas inapoi si renunta momentan la posibilitatea de a dona animalele unei alte gradini zoologice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.