Baia Mare: Auditul propus de Catalin Chereches a fost acceptat de consilierii locali

Baia Mare: Auditul propus de Catalin Chereches a fost acceptat de consilierii locali

Consilierii locali baimareni au raspuns afirmativ in ceea ce priveste efectuarea auditului in Primaria Baia Mare. Acesta va viza perioada 2008-2011, urmand a fi analizate sectoarele organizational, financiar si juridic.

"Scopul principal al acestei intiative este realizarea unei analize independente asupra activitatii din cadrul Primariei municipiului Baia Mare care sa cuprinda perioada 2008-2011. In principiu doresc un acord de principiu al Consiliului Local pentru realizarea unui astfel de demers astfel incat pana la urmatoarea sedinta de Consiliu Local, moment in care putem sa facem si o rectificare bugetara, sa putem identifica sursa de finantare sursa de finantare pentru acest audit si sa va prezentam un caiet de sarcini astfel incat dupa rectificarea bugetara si intocmirea caietului de sarcini sa putem trece la o achizitie prin licitatie intr-un mod absolut serios si transparent pentru a avea intr-adevar o analiza, un audit independent asupra activitatii Primariei municipiului Baia Mare pe perioada 2008-2011", a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Ideea realizarii unui audit pentru analiza activitatii Primariei municipiului Baia Mare din ultimii trei ani s-a dovedit a fi apreciata de catre consileirii locali baimareni. "Acest lucru mai este necesar de asemenea pentru a putea fi luate in viitor deciziile necesare in vederea reformarii, reorganizarii si modificarilor organigramei Primariei municipiului Baia Mare astfel incat primarul, prin atributiile pe care le are, prin competentele pe care legea i le confera sa poata sa ia deciziile cele mai potrivite pentru bunul mers al treburilor publice in Baia Mare", a sustinut consilierul local Calin Bota. "Personal vreau sa ii spun cateva cuvinte. Daca as fi fost eu ales primar nu treceau trei zile pana sa va propun un audit. Ca sa stiti ce aveti in caruta si cu ce mergeti mai departe. Eu nu vreau sa ridic semne de intrebare. Sunt insa doua lucruri pe care vi le cer. dat fiind faptul ca acesta incumba un efort financiar pentru data viitoare sa ne prezentati sursa financiara din care se iau acesti bani. sa fie totul legal si sunt convins ca veti face sa fie totul legal. Si al doilea va rog ca in fata Consiliului Local, la sfarsitul auditului, sa prezentati rezultatele corecte ale acestui audit precum si masurile pe care dumneavoastra le veti lua pentru remediere", a precizat si consilierul local Gheorghe Gradinaru. O singura rugaminte a avut si consilierul local Ovidiu Stefan. "Rezultatele detaliate sa ne fie prezentate pentru a putea ca hotararile sa fie luate de comun acord si sa aducem impreuna modificarile corespunzatoare la punctele nevralgice gasite in acest raport", a spus acesta.

Suma de finantare pentru efectuarea acestui audit urmeaza sa fie stabilita in urmatoarea sedinta de Consiliu Local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.