Zi caniculară în Maramureş: 38 de grade Celsius în Sighetul Marmaţiei, la ora prânzului

Zi caniculară în Maramureş: 38 de grade Celsius în Sighetul Marmaţiei, la ora prânzului

A venit in sfarsit vara!  Meteorologii au anuntat temperaturi extrem de ridicate, cu valori cuprinse intre 30 si 38 grade Celsius si cer variabil. In Sighetu Marmatiei in jurul pranzului, la soare s-au inregistrat chiar si 38 de grade Celsius.
Specialistii au anunţat pentru astazi o zi caniculara si au avut dreptate. La orele pranzului in Sighet s-au inregistrat temperaturi de pana la 38 de grade C.  În această perioadă nu este recomandat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, fiindca acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina cafea, ceai, cola sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), datorita faptului ca acestea sunt diuretice. Folosirea unei tinute adecvate este obligatorie in aceasta perioada. Astfel, din garderoba zilei nu trebuie sa lipseasca palariile de soare, hainele lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise si ochelarii de soare. Sighetenii spun ca este neobisnuit de cald in aceasta perioada si temperaturile ridicate au venit asa dintr-o data.
Desi suntem abia in luna iunie, radiatiile au depasit nivelul de pericol in toata Romania. Specialistii vorbesc despre o cota de 8, adica un nivel specific mai degraba lunii august, si nu inceputului de vara. Asa ca medicii ne sfatuiesc sa facem plaja doar dimineata, pana la ora 11, sau dupa-amiaza dupa ora 17. Indiferent de intervalul orar, trebuie sa folosim neaparat crema de protectie, iar pentru copiii mai mici de doi ani, este recomandat sa nu fie expusi direct razelor soarelui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.