Laboratorul de testare a COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare a fost inclus în lista centrelor naționale de testare

Laboratorul de testare COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare a fost inclus în lista centrelor naționale de testare. Centrul de testare, care cuprinde și aparatul Real Time PCR este funcțional din 21 aprilie, dată de la care figurează pe lista unităților care testează oficial pacienți, pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. Tot de atunci, spitalul a fost selectat în rândul unităților care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, în faza I.

Laboratorul este primul dintre cele trei finanțate de Consiliul Județean Maramureș care a fost pus în funcțiune și are o capacitate de procesare de până la 300 de teste pe zi.

„Cu ajutorul acestei platforme performante putem diagnostica infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Diagnosticarea cuprinde trei etape, prima constând în extragerea acizilor nucleici, după care urmează partea de amplificare a unor secvențe specifice de nucleotide. În final se ajunge la detecția propriu-zisă a acizilor nucleici”, a declarat Mihaela Sabou, șefa laboratorului de biologie moleculară.

În ceea ce privește strategia de testare, Ludovica Rusu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Pasihiatrie Baia Mare, a subliniat că se va repecta metodologia de supraveghere a SARS-CoV-2.  Testările se vor efectua în baza unui algoritm de testare și prioritizare a testărilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.