La sediul societății Vital din Baia Mare a avut loc campania ” Împarte darul vieții – donează sânge!

În data de 7 martie la sediul societății Vital din Baia Mare, a avut loc campania ” Împarte darul vieții – donează sânge! ”  Aceasta este prima campanie de donare de sânge din acest an organizată de Vital în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Ca de fiecare data, campania a fost una vitalăă și realizată în condiții de maximă siguranță atât pentru donatori, dar și pentru toți cei implicați în procesul de donare.

Aproape 40 de angajați au ales să doneze sânge pentru cei aflați în nevoie.

Reprezentantele departamentului Relații Publice organizează în mod repetat campanii de donare de sânge și au constatat că există o creștere a numărului de angajați care se oferă voluntari pentru a face parte din această cauză nobilă. Voluntariatul pentru a dona sânge este o piatră de temelie a obiectivelor noastre de responsabilitate socială și o modalitate eficientă de a încuraja angajații să se implice în societate și să aducă o contribuție pozitivă la sănătatea celor aflați în nevoie de sânge. Orice persoană poate să doneze sânge dacă are vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani și cântărește mai mult de 50 kg.

Aceste tipuri de campanii ajută la concentrarea eforturilor pentru a transmite importanța donării de sânge. Dar nu trebuie să uităm că necesitatea menținerii rezervelor la niveluri optime se menține pe tot parcursul anului. După cum subliniază Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș pentru a dona sânge nu trebuie să îndepliniți cerințe speciale, doar să aveți voința de a dona.

Sunt multe motive pentru a fi încurajat să donezi: sângele este un țesut lichid care nu poate fi fabricat, din solidaritate, altruism, generozitate, pentru că oricine poate avea nevoie, pentru că sângele se regenerează foarte repede, pentru că donarea este rapidă și sigură, dar cel mai important este că fiecare donație poate salva trei vieți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.