Luna martie este dedicată conștientizării endometriozei la Spitalul Județean de Urgență

Luna martie este dedicată conștientizării endometriozei la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Martie este o luna dedicată Femeii, dar poate deloc întâmplător, luna martie mai are o semnificație aparte: este luna conștientizării endometriozei, o lună aleasă simbolic într-o luptă a femeilor, de ani, cu această boală.

Endometrioza este o boală dureroasă, deseori cu simptome invalidante asociată cu menstruația lunară. Deși fiecare a 10-a femeie are endometrioză și trebuie să trăiască organizându-și viața în jurul acelor zile, noi toți ceilalți vorbim prea puțin despre această boală cronică. Tratamentele pot ameliora și pune sub control, într-o măsură mai mare sau mai mică, simptomele, dar susținerea celor din jur le este esențială.

Diagnosticarea corectă a endometriozei este primul pas spre tratamentul adecvat, personalizat și unica soluție prin care se poate încheia un armistițiu de lungă durată cu această boală gravă, complicată, dureroasă și invalidantă.

 Una dintre cele mai perfide caracteristici ale endometriozei este că simptomele sunt complexe și amăgitoare. Oboseala cronică, durerile pelvine și sângerările abundente pot fi semne ale endometriozei. Este foarte important să le investighezi, chiar dacă pot părea banale, pentru a afla cauza lor înainte ca afecțiunea să se agraveze.

O femeie sănătoasă este o femeie fericită. Spitalul Județean de Urgență Baia Mare se alătură campaniei de conștientizare a endometriozei. Vocea dumneavoastră va fi ascultată, iar răspunsul nostru este gestul de responsabilitate în a vă oferi mai mult decât un interlocutor, un mesager implicat într-o misiune a binelui pacientelor noastre. Mesajul nostru este simplu și direct: alegeți-vă responsabil medicul ginecolog și programați-vă pentru un consult ginecologic. Primăvara începe cu grija față de dumneavoastră și față de cei dragi!” – a declarat George Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.