LA ORA DE RELIGIE: Un elev a leşinat după ce a văzut un film despre avort la şcoală

LA ORA DE RELIGIE: Un elev a leşinat după ce a văzut un film despre avort la şcoală

 Un profesor de religie care a prezentat, miercuri, unor elevi ai Liceului "Emil Racoviţă” din Vaslui, un film despre avorturi, un elev în vârstă de 17 ani leşinând în timpul vizionării, spune că documentarul este "foarte educativ" şi "ţine de umanitate".

Profesorul de religie Gabriel Vrânceanu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a prezentat elevilor filmul în timpul căruia un băiat a leşinat şi a fost dus cu ambulanţa la spital pentru ca aceştia să "perceapă păcatul avortului".
"Acest documentar, o producţie americană, este unul foarte educativ şi l-am prezentat tocmai ca elevii să perceapă păcatul avortului. Eu nu cred că imaginile vizionate să aibă vreo legătură cu ce i s-a întâmplat elevului. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate”, a spus profesorul de religie.
Miercuri, un elev de 17 ani din clasa a XI-a a Liceului "Emil Racoviţă”  Vaslui a leşinat în timp ce viziona un documentar despre avort, prezentat de profesorul de religie. Băiatul a fost dus cu ambulanţa la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri, elevul revenindu-şi şi fiind trimis acasă.
”Elevului în vârstă de 17 ani a spus că i s-a făcut rău de la nişte imagini despre chiuretaj pe care le-a văzut în timpul orei de religie. A fost diagnosticat cu distonie neurovegetativă, a primit reţetă şi a fost trimis acasă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Lelia Croitoru.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a început o anchetă în acest caz, şeful instituţiei, Gabriela Placinta, declarând că deocamdată nu ştie dacă filmul pe care profesorul de religie l-a supus vizionării în timpul orei este unul compatibil cu programa şcolară.
Comisia de disciplină din cadrul liceului vasluian se va pronunţa, în termen de o lună, asupra faptei profesorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.